Szemléletformálás a BMW Group Gyár Debrecennel a Föld napján

A debreceni BMW gyár csapatának közreműködésével közel kétezer debreceni általános és középiskolás diák juthatott hasznos és praktikus ismeretekhez a „Légy környezettudatos!” programon a Kölcsey Központban.

Április 22-én, a Föld napján vette kezdetét a Fenntarthatósági Témahét, melynek keretében az általános és középiskolás diákok szerte az országban öt izgalmas, környezettudatossággal kapcsolatos területen tehetnek szert a mindennapokban is jól használható tudásra. A Fenntarthatósági Témahét fókuszába idén a levegő és élővilága, a szabadidő, a körforgásos gazdaság, a hulladék és a tudatos fogyasztás területek kerültek.

A Fenntarthatósági Témahéthez csatlakozva a Hajdú-Bihar megyei Élelmiszermentő Egyesület idén is – immár harmadik alkalommal – megszervezte Debrecenben a „Légy környezettudatos!” elnevezésű egésznapos rendezvényt, mely során a diákok a tudatos fogyasztáshoz és fenntarthatósághoz kapcsolódó interaktív, játékos programokon vehettek részt. A Kölcsey Központban megrendezett, a BMW Group Gyár Debrecen támogatását idén is élvező kezdeményezéshez a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Maradék nélkül munkacsoportja, a Debreceni Tankerületi Központ és a Debreceni Szakképzési Centrum (DSzC) is csatlakozott.

A program során az is kiderült, hogy a szelektív szemétgyűjtés, elemek gyűjtése, szemétszedési akció, svédasztalos ebédeltetés csak néhány példa arra, ahogy a Debreceni Tankerületi Központ intézményeiben fókuszálnak a fenntarthatóságra az iskolák mindennapjaiban.

A „Légy környezettudatos!” rendezvényen a szemléletformáló programok részeként a BMW debreceni csapata a gyárnál számos formában megvalósuló, fenntarthatóságról szóló előadásokkal járult hozzá a naphoz. A gyerekek a Kölcsey Központban egy közös alkotást is létrehoztak: egy hatalmas vásznon ujjfestéssel keltették életre a Debrecenben jövőre debütáló forradalmi BMW modell formavilágát megelőlegező BMW Vision Neue Klasse X tanulmányautó képét, majd egy újrahasznosított papírból készült, elültethető magpapír füzettel térhettek haza, melynek fedőlapján petúnia magok kaptak helyet.

A vállalat a fenntarthatósággal kapcsolatban eddig is elhivatott volt: tavaly a Debreceni Virágkarneválra beszerzett hortenziabokrokat, idén év elején pedig a Debreceni Adventen használt fenyőket ültették el helyi szociális és oktatási intézményekben.