Stagnálási fordulat – a Top 100 tavalyi teljesítménye

 A száz legnagyobb magyarországi vállalat árbevétele 2012-ben nem egészen egy százalékkal növekedett az előző évi mezőnyhöz képest. Ez kevesebb, mint tizede az egy esztendővel korábbi növekedési ütemnek – derül ki a csütörtöki Figyelő Top 100-as listájából, amely a május végéig leadott mérlegek alapján először kínál átfogó képet a magyar gazdaság meghatározó szektorának múlt évi teljesítményéről.

A lista, amelyet a Bisnode digitális üzleti információszolgáltató állított össze és a lapban közölt gyorselemzés a felvezetője a Figyelő idei Top200 projektjének, amelynek jegyében október közepére elkészül és piacra kerül a hagyományos Top200 kiadvány, a kétszáz legnagyobb magyarországi vállalat részletes adatsorait és a belőlük levont következtetéseket tartalmazó üzleti évkönyv.

 A Top200 projekt része az október 10-i konferencia, amely a magyar szürkeállomány elvándorlásának problémáját járja körül. A rendezvény címe: „Haza, ész nélkül? A Figyelő TOP200 konferenciája a vállalatok és az állam szerepéről a tudástőke itthon tartásában.” A konferencia célja többek között, hogy Top 200 nagyvállalati körben összefogást kezdeményezzen a témában, például a kezdeti tapasztalatok megszerzését lehetővé tevő iparági gyakornoki, ösztöndíj-programok ösztönzésére. Ezt készíti elő a Figyelőbe a jövő héten induló és októberig tartó vitasorozat is. A konferencián felvetett gondolatok megvitatását segíti a másnapi, október 11-i Gála, amelynek résztvevői már a kezükbe vehetik az idei Top200 kiadványt.

 A hazai tudástőke itthon tartásának eszközeit feldolgozó Top200 projekt idei főtámogatója a T-Systems Magyarország.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*