Stabil ezüst

A második futammal folytatódott az Országos Szlalom Bajnokság Kakucson. Az esős hét utolsó napján, vasárnap verőfényes napsütés fogadta a nézőket és az indulókat. 74 nevezés érkezett a KakucsRing-i versenyre.

A Track Racing csapat versenyzője, Sződy Szabolcs egy második hellyel zárt a négy héttel ezelőttinyitófutamon. Ez köztudottan egy technikás pálya volt. „A KakucsRing legtöbbször gyors pálya, hiszen épített aszfaltcsíkról beszélünk. Nagy tempóval közelíthetők meg a bóják, nem kell váltani sem. Kíváncsi leszek mit lehet elérni a kisebb teljesítményű autókkal? – nyilatkozta Szabolcs a nap elején. A fiatalabbik fivér, Zsolt idén nem indul a bajnokságban, de ezen a futamon fotósként volt jelen, mint csapattag: „Remekül éreztem magam, mivel az autósport-fotózás a hobbim. Emellett jó is volt kicsit végre nézni a többiek versenyét és izgulni Szabi eredményéért. Ezt a pályát oda-vissza ismerem már két autóval is, annyira nem hiányzott a versenyzés most.” – mesélte Zsolt.

A gépátvétel és a gyalogos pályabejárás után a versenyzői eligazítás, majd az edzéskörök következtek. Ezután rögtön az első mért kör. Szabolcs 406-os rajszámmal indult a versenyen: „Jó ritmusa van a pályának. Váltakozva a gyors és a bójás szakaszokat illetően. Egyelőre a féktávok nem mentek tökéletesen, főleg a célegyenesben, de ennek ellenére jó kis kör volt, megfelelő köridővel.” – mondta Szabolcs, akinek ideje 2:06 másodperc lett.

A második kör előtt Szabolcs egyik ellenfelének váltógondjai akadtak. Úgy tűnt, fel kell adnia a futamot, azonban kockáztatva a technikát mégis rajthoz állt és folytatta a versenyt. Ebben a körben mindenki bátrabb volt, a jól megismert vonalvezetés okán. Egy másodpercet faragva előző köridejéből, 2:05 mp-es eredménnyel ért célba Szabolcs.

Az ebédszünet után a zárókör következett. „Egyre jobb és gyorsabb köröket teljesítettem. Remélem, még összeszedettebben tudok menni, bár ellenfelem előtt a második helyért küzdve bő három másodperccel vezetek. Ha tartom a kettő-öt körüli időmet, és ő ugyanazt hozza, mint előzőleg, meg lesz az ezüstöm. Van még hol javítanom.” – nyilatkozta Szabolcs. Sikerült is. 2:03 mp-es idejével, kiváló kört futva, még két mp-et javított, így biztosra vehette a második helyét a Suzuki Swift versenyzője.

A 30 perces óvási időt letelte után a díjkiosztó következett a nap végén. Sződy Szabolcs ismét a második helyen végzett az S1 kategóriában. A dobogón az ezüstért járó kupát vehette át.

Sződy Szabolcs a Track Racing csapat versenyzőjének napi összefoglalóját olvashatják itt:

„Egy kisebb megfázással teljesítettem ezt a napot, ami alapvetően nem vett le a teljesítményemből. Autóm már új dekorral érkezett erre a futamra. Tetszett a pálya, jó gyors volt, de a kis autókkal is jól kiautózható. A jó idő mindenképpen megkönnyítette a helyzetet, bár én vártam az esőt. Örülök, hogy hibátlan köröket futottam és jó eredménnyel zárhattam ezt a napot is. Ezzel megerősítettem második helyemet a bajnokságban, a kategóriában. Most ismét négy hét szünet következik, de folytatjuk a versenyzést egy számunkra még ismeretlen helyszínen.” – foglalta össze a nap eseményeit Szabolcs.

A bajnokság harmadik futamát május 24-én rendezik Magyarhertelenden. A verseny beszámolóját a futam utáni héten itt az Amdala.hu-n olvashatják.

Fotók: Czárl Adrienn – Track Racing