Sikerült gyorsulni, de nem eleget

A FIM Superstock 1000 Kupa magny-cours-i versenyhétvégéjének szombati napja is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint a pénteki. A délelőtti szabadedzést ismételten vizes pályán rendezték, és ezt Győrfi Alen megint a 12. helyen zárta. A délutáni időmérőre viszont most is felszáradt a pálya, ami ismét komolyan átrendezte az erőviszonyokat.

Győrfi Alen a tegnapi napot a 28. helyen zárta, így szombaton innen próbált javítani. A magyar motoros bízott benne, hogy a hétvége hátralevő részében már elkerülik a francia pálya környékét az esőfelhők, ám kívánsága nem teljesült, hiszen a mai második szabadedzésen ismét az esőáztatta pályára volt kénytelen kigurulni a mezőny. Alen ugyan megint brillírozott a nedves aszfalton, és a 12. lett az erős mezőnyben, ám sokkal jobban örült volna egy száraz menésnek, ami lehetővé tette volna számára, hogy újra felvegye a ritmust három hónapos kényszerű kihagyása után.

Délután, a második időmérőt már száraz pályán rendezték, és ennek örömére Alen javított is rögtön három másodpercet tegnapi – szintén száraz körülmények között futott – legjobb köridején, ám mivel a többiek is tovább gyorsultak, így összességében most ez is csak a 25. rajthely megszerzésére volt elég. A pontszerzés így jelen pillanatban egy picit távolinak tűnik, Alen célja a holnapi futamon ezért az lesz, hogy magához képest legalább egy másodpercet gyorsuljon, és újra rátaláljon három hónappal ezelőtti formájára, amely Monzában elégnek bizonyult a pontszerzésre.

Győrfi Alen: „Jobban szerettük volna, ha mindkét mai edzést száraz pályán rendezik, mert így talán hamarabb visszajöhetett volna a bukásom, illetve a hosszú kihagyásom előtti érzés a motoron, de ez az egy száraz edzés is több volt, mint a semmi. Sikerült gyorsulni tegnaphoz képest, de nem eleget. Holnap, ha száraz lesz a warm up és a verseny is, akkor még egy másodpercet kellene legalább gyorsulnunk ahhoz, hogy pozitívan zárjuk a hétvégét. Nehéz visszarázódni három hónap kihagyás után ebbe a közegbe, de folyamatosan gyorsulunk és vesszük fel újra a tempót. Remélem, holnap a versenyen jól bírja majd a kezem a hosszú távú terhelést, és sikerül eredményesen befejeznem a futamot.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*