Sebestyén Péter a tizenegyedik helyen

A Nürburgringen megrendezett német futamot Sebestyén Péter a tizenegyedik helyen, pontszerzőként zárta. A fiatal tehetség a European Junior Cup versenysorozatban összesítettben a 9. helyen áll két futammal a szezon vége előtt. A versenyt a holland Bo Bernsneijder nyerte.

 Sebestyén Péter: „A szombati időmérő után a motoron nem változtattunk. A problémát, azt hogy a motoron nem stimmel valami, már az első körben éreztem, nem forgott annyit a motor, ahogy kellett volna. Ennek az lett a következménye, hogy a maximális sebességem nagyon lecsökkent, meg sem tudtam közelíteni a szombati időmérőn elért időimet – rendre 2 másodperccel rosszabbakat motoroztam. A verseny alatt a 11-12-13- helyen csatáztam két másik versenyzővel, de sajnos ez a második boly teljesen leszakadt az elejétől. Azt valószínűsítjük, hogy elektronikai probléma lehetett a motorommal, a verseny végén jeleztem is ezt a hibát. Egyébként több versenyzőtársamnak volt hasonló jellegű motor problémája. A végeredményt tekintve reális lehetett volna akár a dobogós helyezés is, mert a futómű hibátlan volt, a kanyarokban mindig tudtam előzni, de a maximális sebességem lecsökkenése miatt az egyenesek felétől már csak „utaztam”, itt tudtak a többiek is beérni. Annak örülök, hogy pontot tudtam szerezni, és ahogy eddig is, mindig újult erővel és teljes elszántsággal vágok neki a következő versenynek is.  

Ez a hétvége kivételesen nemcsak a versenyzésről szólt, a futam után sietnünk kellett haza a mai iskolakezdés miatt. A motorozás mellett a suliban is mindent megteszek a jó eredményekért, idén az utolsó évemre „csengettek be”. Sűrű esztendő elé nézek, emelt szinten érettségizem angolból és testnevelés a választott érettségi tantárgyam, „hajtok” a jó jegyekért is, jövőre mindenképp szeretnék továbbtanulni is.”

A versenysorozat Franciaországban, az október 4-5-6-ai hétvégén, Magny Cours-ban folytatódik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*