Sebestyén Péter a hét futam után az összesített negyedik helyen áll

Ezen a hétvégén érkezett a nyolcadik, egyben utolsó futamához az European Junior Cup mezőnye a spanyol Jerez versenypályán, mely 4,4 km hosszú és korábban Forma1-es futamnak is adott otthont. A jerezi pálya Spanyolország déli részén fekszik a Sherry – a spanyol likőrbor hazájától nem messze. Sebestyén Péter, jelenleg a hét futam után az összesített negyedik helyen áll – a pénteki szabadedzésen a hatodik, a mai időmérőn a nyolcadik helyet szerezte meg.
„Elégedett vagyok a tegnapi szabadedzéssel. A beállítások ugyanazok maradtak, amik legutóbb a francia pályán mondhatjuk beváltak; az edzést nagyon jól kezdtem és végig gyorsulni tudtam, a szektoridőim is kifejezetten jók voltak.”

Peti a szombati időmérőn a nyolcadik helyen zárt. Egészen biztos, hogy a hazai pálya kedvezett a többieknek, hiszen Peti előtt öt spanyol versenyző neve látható az eredménylistán, továbbá figyelemreméltó az is, hogy az első és a nyolcadik hely között kevesebb, mint egy másodperc a különbség.

„Jól sikerült a mai nap is, az eddigi tapasztalatok szerint ezek az időkülönbségek elenyészőek, behozhatóak. A spanyolok nagyon erősek, és jó tudni, hogy az időmérő eredménylistáján csak egy olyan versenyző szerepel előrébb nálam, aki a bajnokságban is előttem áll. Holnap a versenyen az első két kanyar a ’túlélésről’ szól, a verseny többi része pedig ’kemény harc’ lesz a spanyolokkal. Ez az a típusú megmérettetés, ahol jókor kell jó helyen lenni, a szerencse elengedhetetlen. Taktikázni, ahogy eddig sem, most sem fogunk, az első hely a cél, azért fogok küzdeni.”

Verseny vasárnap 14.35-től!

Eredmények:  http://www.worldsbk.com/en/season/results Kövess minket facebook-on is: www.facebook.com/sebestyenpeti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*