Sárkányhajóban dobolt Molnár Andi

Molnár Andi igazi sportoló családból származik: nagyapja Dunavarsányban csónakházat hozott létre, emlékére másodszor rendeztek sárkányhajó versenyt. Idén a SportKlub MezTelenül stábja sem hagyta ki a különleges megmérettetést, Andi pedig dobosként debütált.

 

A hétvégén a dunavarsányi olimpiai központban mérték össze tudásukat a sárkányhajózás szerelmesei. A versenyen Molnár Andi diktálta a ritmust az egy hajóban evező Pulai Imrének, valamint Balogh Tominak is.

Dunavarsányban második alkalommal rendezték meg a Mekler László sárkányhajó versenyt, amit a nagyapám emlékére hoztak létre, aki 50 évvel ezelőtt saját kezével és a helyi fiatalok segítségével építette fel az itteni csónakházat. Ez tette lehetővé, hogy Németh Szabolcs válogatott és ifjúsági bajnok kenus a településen kajak-kenu szakosztályt hozzon létre, és sárkányhajó versennyelnépszerűsítse az evezést a fiatalok körében.Édesanyám csapatával már gyerekkoromban is jártam vízitúrára, dobosként azonban még soha nem próbáltam ki magam, hihetetlen élmény volt” – mesélte Molnár Andi.

A hajóban Molnár Andi dobverését és Pulai Imre tanácsait követve húzott a SportKlub Dodzsem című műsorának egyik állandó vendége, Balogh Tamás is.

Soha életemben nem ültem még sárkányhajóban” – árulta a műsorvezető. „Gyerekkoromban a balatoni nyaralások alatt eveztem krokodil alakú kajakban, amit nagyon élveztem. Most azonban megijedtem, mikor megláttam milyen magas és kisportolt Pulai Imi. Meggyőződésem, hogy a tenyerével nagyobbat húz, mint én evezőlapáttal” – mondta nevetve Balogh Tomi, aki elárulta, az tetszik a sárkányhajózásban, hogy ha a több mint 10 fős hajó elején nagyon húznak, akkor aki hátrébb ül, lazsálhat is egy kicsit.

Molnár Andit és Balogh Tomit a verseny előtt az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Pulai Imre tanította az evezés rejtelmeire.

„A versenyben sajnos kikaptunk, mert a másik csapat már a rajt során előnyhöz jutott. A többiek korábban alig eveztek, ami látszott is. Ebben a sportágban nagyon fontos az összeszokottság és az edzettség: egy sárkányhajót, amiben tucatnyi ember ül, nem lehet egyedül elhúzni” – árulta el Pulai Imre.

Aki kíváncsi, hogy a dunavarsányi sárkányhajó versenyen melyik evezős csapat kerekedett felül, és hogy miként verte a dobokat Molnár Andi ne hagyja ki a SportKlub MezTelenül című műsorát szeptember 25-én, csütörtökön 19:50-től.