Saját biztonsági céget indított a Budapest Airport

Július 1-jével elindult a Budapest Airport saját biztonsági cége, a BUD Security Kft. A repülőtér üzemeltetője az új leányvállalattal elsősorban a légiközlekedéssel kapcsolatos biztonsági és védelmi szolgáltatásokat lát el, a meglévő saját szakterületeket kiegészítve.

65 munkavállalóval július 1-jén megkezdte működését a BUD Security Kft, a Budapest Airport 100%-os tulajdonú biztonsági cége. Az új vállalat a már meglévő biztonsági szakterületeket kiegészítve működik, elsőként légiközlekedés-védelmi feladatokat és biztonsági tanácsadással kapcsolatos tevékenységeket lát el. A leányvállalat indulása a Budapest Airport alkalmazottait nem érinti. A tervek szerint a BUD Security Kft. jövőben további – elsősorban biztonsági és védelmi – tevékenységekkel bővül, amivel más cégek számára is nyújthat biztonsági szolgáltatásokat a repülőtéren és más országokban.
A Budapest Airport a Malév leállását követően teljesen átalakult menetrend és utasforgalmi felépítés miatt döntött egy rugalmasabbam működő cégmodell mellett, amivel egyben a biztonsággal foglalkozó cégek piacára is beléphet. Az új vállalat további munkaerőpiaci előnye, hogy határozatlan idejű, stabil állást kapott a reptéren dolgozó, eddig kölcsönzöttként foglalkoztatott munkavállalók nagy része.
„Nagy előrelépést jelent a BUD Security Kft. elindulása a repülőtér számára” – kommentálta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „a hatékonyabb és rugalmasabb szervezéssel elsőként közvetlenül az utasok járnak jól, hiszen rövidebb sorok és kevesebb várakozási idő lesz elutazás előtt. Közvetve pedig, ahogy az új leányvállalat a terveknek megfelelően egyre több tevékenységet lát el, úgy teremt egyre több munkalehetőséget a repülőtéren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*