Romantikus vacsorával lepte meg kedvesét Szilágyi Áron

Szilágyi Áron olimpiai bajnok

Szilágyi Áron olimpiai bajnok

Szilágyi Áron életében központi kérdés az étkezés. Különleges alkalmakkor meglepetés vacsorával várja haza kedvesét, édesanyja laktató fogásait pedig képtelen visszautasítani. Olimpiai bajnok kardvívónk azonban súlyos árat fizethet, ha nem figyel oda, mit emel le a polcról és mi kerül a tányérjára – egy apró hiba sportolói karrierjébe is kerülhet.

Szilágyi Áron azt mondja, enni sokkal jobban szeret, mint főzni, ennek ellenére nemrég fakanalat ragadott, és meglepetés vacsorával várta haza szülinapos kedvesét. „Hogy véletlenül se bukjak le, egy nappal előbb köszöntöttem fel a háromfogásos vacsorával. Alig hitt a szemének, tényleg nem számított rá, és bár nem szokásom dicsekedni, nagyon finomat főztem” – árulta el 23 éves nemzeti büszkeségünk, aki hosszú napokig böngészte az internetet a megfelelő receptek után. Bár párjával sűrű időbeosztás szerint élnek, szerencsére sokszor nyílik rá alkalom, hogy együtt főzzenek. Ahogy arra is, hogy Áron hazautazzon a szüleihez.

„Édesanyám kiválóan főz, ha akarnám, sem tudnám visszautasítani a lakomát, amivel mindig vár, amikor hazalátogatok. Szerencsére nem csak finoman, hanem biztonságosan is készíti el az ételeket, náluk nem kell tartanom attól, hogy mit fogyasztok: maximálisan bízom az ítélőképességükben. Soha nem vásárolnak megbízhatatlan helyről, nem tárolják hosszú időn át a gyorsan romló élelmiszereket, és erre már kis koromban engem is megtanítottak” – mondta el kiváló sportolónk, aki jelenleg is, éjt nappallá téve készül a versenyekre. Most épp a decemberi Országos Bajnokságra és a jövő év eleji Világkupa sorozatra. „Nagyon oda kell figyelnem a biztonságos étkezésre, nem engedhetem meg magamnak, hogy például egy gyomorrontás napokra kivonjon a forgalomból.”

Különleges oka is van annak, hogy Áron nem csak a páston élelmes. Folyamatosan figyelnie kell arra, milyen élelmiszert vásárol, hiszen egyetlen rossz döntésnek súlyos ára lehet. „Bárkivel előfordulhat, hogy véletlenül olyan étel fogyaszt, amely doppingszerrel szennyezett. Élsportolóként bármikor kaphatunk ellenőrzést, és egy pozitív minta miatt évekre eltilthatnak a sporttól” – magyarázza Szilágyi Áron, aki kizárólag csak bevizsgált, ellenőrzött termékeket vásárol. „Itthon szerencsére jól működik az ellenőrzés, és bárki tehet bejelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal zöld számán (06-80-.263-244), ha gyanúsat tapasztal.”

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ingyenesen hívható, zöld száma: 06-80-263-244

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*