Robert Redford kapja idén a Charlie Chaplin életműdíjat a Lincoln Központtól

Robert Redford Oscar-díjas hollywoodi filmsztár kapja idén a New York-i Lincoln Központ Filmtársaságának Charlie Chaplinről elnevezett életműdíját.

    A 77 esztendős színész-rendező pályafutása előtt jövő áprilisban tisztelegnek kollégái és tisztelői egy nagyszabású gála keretében, amelyen a díjat is átnyújtják neki.
A New York-i Filmfesztivált is szervező Lincoln Központ Filmtársasága méltatásában azt írta: “Redford olyan sokféle módon volt hatással a kulturális életre, hogy még számba venni is nehéz lenne“.
A korábbi Chaplin-díjasok között van Barbra Streisand és Nicole Kidman is. Az elismerést a filmművészet olyan jeles képviselőinek ítélték még oda, mint Martin Scorsese, Alfred Hitchcock és maga Charlie Chaplin, aki az első díjazott volt 1972-ben. Tavaly Rob Reiner rendező-producer-színész vehette át a díjat – emlékeztetett vasárnapi cikkében a BBC News.
Lesli Klainberg, a filmtársaság igazgatója hangsúlyozta, hogy miközben Redford mögött jelentős színészi pályafutás áll, “sokan az ő filmjein nőttünk fel a hatvanas évektől”, ő hozta létre a legnagyobb amerikai független filmes seregszemlét, a Sundance Filmfesztivált is.
Redford Minden odavan című 2013-as filmjét legutóbb a New York-i Filmfesztiválon is vetítették, a produkcióban nyújtott nagyszerű alakítását a cannes-i filmfesztiválon állva tapsolta meg a közönség.
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-29587070

Forrás:MTI