6 kulisszatitok a leglazább díjátadóról, a Kids’ Choice Awardsról

Több mint negyed évszázada rendezték meg először a Nickelodeon popkulturális díjátadóját, amelyet Hollywood krémje évről-évre egyre nagyobb lelkesedéssel látogatott. Olyan világsztárok léptek a színpadra a Kids’ Choice Awards történelme során, mint Rihanna, Katy Perry, Will Smith, vagy éppen Johnny Depp. De mi a gála titka? Hogyan döntött nézettségi rekordot éveken keresztül egy, a fiatal közönségre építő esemény?

A könyvet igenis a borítójáról ítélik meg!

1986-ban The Big Ballot néven alapították meg a szervezők a Nickelodeon díjátadóját, a gyerekek pedig ekkoriban még cédulákkal szavaztak. A rendező trió azonban úgy látta, ahhoz, hogy fél Hollywood részt akarjon venni a díjátadón, menőbbé kell tenniük a gálát. Így jött a Kids’ Choice Awards név, 1990-ben pedig az ikonikus narancssárga léghajó is belépett a képbe – ezt viszik azóta is haza a díjazottak.

A díjátadó, ahol DiCaprio is mosolyogna

A Kids’ Choice Awards egyik visszatérő motívuma a zöld trutyi. A Nickelodeon gáláján azonban nem szégyen, hanem megtiszteltetés elúszni, 1992-ben a rendezők azt is meg merték lépni, hogy a teljes közönséget egyszerre öntsék nyakon a ragaccsal. Ez az az esemény, ahol még a díjátadókon méltatlanul mellőzött DiCaprio is mosolygna.

Mesefigura nyerte a legtöbb díjat

A Nickelodeon ikonikus alakja, SpongyaBob Kockanadrág vitte el a gála történetében eddig a legtöbb sárga léghajót, szám szerint 11-et, Will Smith az egyedüli, aki holtversenyben követi a mesefigurát. A Kids’ Choice Awards egyik különlegessége, hogy elsősorban gyerekek és tinik szavaznak kedvenceikre, ettől függetlenül persze olyan filmek is a jelöltek között vannak, mint Az éhezők viadala, az Agymenők, vagy a Vasember 3.

Rekordok rekordok hátán

A Kids’ Choice Awards 2005-től 2009-ig négy éven keresztül döntötte meg saját nézettségét, 2013-ban is több mint 12 millió néző választotta a világ legzöldebb gáláját a képernyők előtt. A tavalyi, 26. KCA volt a díjátadó történelmének egyik legnépszerűbbje, rekordnak számító 392 millió szavazat érkezett a modern popkultúra legjobbjaira a fiataloktól.

Obamát is díjazta már a Nickelodeon

2010-ben egy névváltást követően mutatkozott be a The Big Help-díj, amelyet nem más nyert meg, mint Michelle Obama, az USA first ladyje. Ez az elismerés annak jár, aki a Föld védelmében tesz le nem mindennapi teljesítményt az asztalra.

Nicole Kidman és Schwarzenegger is megkapta már a magáét

A Nickelodeon gálája az a hely, ahol a legdögösebb színésznők és a legizmosabb akciósztárok se maradnak zöld trutyi nélkül a nyakukban. A díjátadó története során az elbűvölő Olsen-ikrek, Sandra Bullock és a nevettetés nagymesterei, Robin Williams és Jim Carrey is megkapták már a magukét. Ahogy a legendás osztrák testépítő, az akciófilmek királya, Arnold Schwarzenegger és Tom Cruise exe, a még mindig dögös Nicole Kidman is.

Március 29-én már 27. alkalommal kerül megrendezésre a Nickelodeon gálája, amelyet a Ted sztárja, Mark Wahlberg vezet, a sztárfellépők között olyan slágergyárosok lépnek a színpadra, mint Aloe Blacc és az American Authors, Kristen Bell, Ian Somerhalder és Jim Parsons pedig díjátadók lesznek. A 2014-es Kids’ Choice Awardsot a magyar Nickelodeon is közvetíti majd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*