PONTSZERZÉS TALMÁCSI CÉLJA ASSENBEN

A hétvégén immár a harmadik nagydíj megrendezésére kerül sor a Superbike Világbajnokság keretén belül. Vasárnap a mezőny résztvevői a híres asseni pályán küzdenek majd a pontokért. Két hete még a spanyolországi nyárban motorozhattak a versenyzők, most azonban lényegesen zordabbak az időjárási körülmények. A hőmérséklet nincs több 8-10 foknál és hol jobban esik az eső, hol kevésbé.

TMA_8922_cTalmácsi Gábor a délelőtti szabadedzésen 7. lett, míg a délutáni első időmérőn az edzés első felében futott legjobb köridejével – mellyel sokáig az első helyen állt – végül a 10. helyen zárt. A magyar motoros a tréning elején folyamatosan gyorsult és volt olyan időszak, hogy megközelíteni sem tudták a köridejét. Majd mindenki az utolsó rohamra készült. Talmácsi is látogatást tett a boxban friss gumikért, de visszatérve a pályára hiába próbálkozott nem sikerült javítania, míg ellenben a többieknek igen. Az ideiglenes pole pozíciót Antonelli szerezte meg.
Talmácsi Gábor:
Minden jól ment az edzés elején, majd kijöttem új gumikért, ami valamiért nem működött. Már akkor éreztem, hogy valami nem stimmel, amikor a gumikat borító külső réteget alig tudtam lejártatni róluk. Aztán a balos kanyarokban szinte egyátalán nem volt tapadása a gumiknak, emiatt nem tudtam gyorsulni. Az időmérő elején elért körömmel lettem végül 10. A gumiproblémától eltekintve, amit egyébként vizsgálnak a szakemberek, az esős alapbeállítások rendben vannak és az elektronika is jól működött. Holnap folytatjuk a munkát és szeretnék jobb kvalifikációs eredményt elérni, hogy minél előrébbről indulhassak vasárnap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*