Páva-rekord: több mint egymillió magyarhoz jutott el a fiatal hagyományőrzők üzenete

Még a tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezte a Fölszállott a páva idei első élő show-ját.

Közel 1 millióan néztek bele (993 ezer fő) az idei első élő adásba, ami magasabb a 2012-es sorozat elődöntőinek átlagánál (768 ezer fő). 284 ezer fős volt a nézettsége az elődöntőnek a teljes népesség körében (4+), ami közel százezer fővel magasabb, mint az előző széria elődöntőinek átlaga (183 ezer fő). A műsor jelentősen javítja a Duna TV átlagát, hiszen a felnőttek közti 7,2 %-os közönségarány közel duplája a csatornáénak.

Az első elődöntőben a zsűri pontozása értelmében Varga Veronika énekes, Salamon Soma furulyás, Hajdara Tamás és Herczeg Hajnalka Anikó táncos pár, illetve az Alba Regia Táncegyüttes és a Bekecs Néptáncegyüttes jutott tovább, míg vigaszágon a Tanyád zenekart küldték tovább az ítészek.

Az MTVA és a Hagyományok Háza közös tehetségkutató műsorának következő élő show-jára március 15-én szombaton kerül sor, ahol a következő fellépők lépnek színpadra: Németh Antal, Karakas Regina és Fényi Máté, Baracsi Gergely, a Nyírség Táncegyüttes, a rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes, a Nógrád Táncegyüttes, Kacsó Hanga Borbála, Nagy Noémi Kriszta, Zsikó Zsuzsanna, a Tokos Zenekar, a Magos Együttes és Kurdi Gábor.

2014-ben mind a négy kategória győztesét az OTP Bank jutalmazza 2-2 millió forinttal, a közönségdíjas produkciót pedig az MTVA további kettő millióval. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felajánlott 2-2 millió forintot egy határon túli és egy hazai kisebbségi produkciónak. Az OTP Bank emellett összességében további 2 millió forinttal jutalmazza a 2014-es évad legkiemelkedőbb produkcióit.

Azt, hogy kik a legjobbak és kiket juttathatnak a győzelemhez szavazataikkal az idén, öt hét múlva, április 19-én derül ki, a Fölszállott a páva 2014 döntőjében.

További részletek a www.mediaklikk.hu/pava oldalon, ahol az élő adás után rögtön be is kapcsolódhatnak a Páva online táncházának forgatagába, bepillanthatnak a kulisszatitkokba, újra találkozhatnak a 2012-es évad szereplőivel. Nem utolsó sorban pedig jobban megismerhetik az adás továbbjutóit – akiknek üzenhetnek is a műsor hivatalos Facebook oldalán (www.facebook.com/folszallottapava).

 

Március 8-tól minden szombaton 18.35-kor a Duna Televízió műsorán.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*