Óriási érdeklődés övezi az Adventi épületfestő gyerekrajz pályázatot

A nyári Zsolnay Fényfesztivál után az adventi időszakban is fény, szépség és kreativitás ragyogja be Pécs főterét, ugyanis több mint 700 alkotás érkezett a Zsolnay Örökségkezelő NKft. által meghirdetett épületfestő gyerekrajz pályázatra. Az alkotások december 15-16-án láthatók a Dzsámira vetítve.

– Elképesztő lehet gyerekként átélni, ahogy a rajzpapírról „kilépve” immár Pécs főterének emblematikus épületén elevenedik meg az alkotásuk – mondta Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője.

A ZsÖK ezzel a meglepetéssel igyekszik örömöt okozni mind a résztvevő gyerekeknek, mind a Széchenyi téren járóknak, hiszen lenyűgöző látványban lehet részük.

A pályázatra három korosztályban lehetett nevezni: óvodások, 6–10 éves és 11–14 évesek küldtek több száz, a Dzsámi épületére komponált rajzot, a város határain innen és túlról.  Az elkészült alkotásokat a szervezők a pécsi Vizuál Tipp csapatának segítségével digitalizálták, majd december 15-én és 16-án, délután 5 órától a Dzsámi épületének délkeleti homlokzatára vetítik. Minden pályázat látható lesz korosztályi bontásban, ABC sorrendben.

A pályázatokat a közönség fogja értékelni, ehhez a Zsolnay Fényfesztivál Facebook oldalán lehet majd szavazni december 17–20. között. A közönségdíjak mellett értékes tárgynyeremények is kiosztásra kerülnek, melyeket a pályázat szervezői és támogatói ajánlanak fel. A nyeremények átadására december 21-én kerül sor, amiről a későbbiekben adunk bővebb tájékoztatást.

Facebook: https://www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival/