Nürnburgri​ng kvalifikác​ió

Változó időjárás mellett folytatódott a Nürnburgringen a European Junior Cup a 6. futammal, amely az azonos teljesítményű Hondák (CBR500R) versenye. Már-már őszies időjárás mellett végül az eredeti tervnek megfelelően szombat kora délután zajlott a fiatal Hondások időmérő futama. Sebestyén Péter a kvalifikációs edzésen a 12. helyen zárt, Bódis Richárd a nyolcadik helyet szerezte meg, az első helyen az ausztrál Jake Lewis végzett. A verseny kiegyenlítettségét és a mezőny magas szintű teljesítményét az is jelzi, hogy az első 12 versenyző között mindösszesen 1,581 másodperc különbség volt.

Sebestyén Péter:- „Más beállításokkal kezdtük a kvalifikációt és az eredmény is kicsit visszaesett, a 12. helyet értem el. Ennek ellenére nem vagyok letörve, volt már ennél rosszabb pozícióm is, amiből sokkal jobb eredmény született a versenyen. Különösen érdekessé és nehézzé teszi ezt a pályát – ami egyébként nekem nagyon tetszik, – hogy ez az eddigi legkeskenyebb pálya, nagyon lendületes és nagyon kevés itt a féktáv, ami összességében még pontosabb versenyzést igényel.

Az egy érdekes aspektusa a European Junior Cup-nak, hogy a mezőny eleje mindig nagyon közeli időket motorozik, megnyugtató ennek az igen erős bolynak az elejében menni és egyben ösztönző is, hogy 1, legfeljebb másfél másodperc van az első 10-15 motoros között. Nem mellékes, hogy a szoros verseny izgalmas a nézők számára is és természetesen minden versenytársam és én is nagyon hajtok a nüánsznyi előnyökért. Ahogy mások köridejét figyelem, előfordul, hogy valaki több körön át ugyanolyan időket hoz, aztán egyszer csak 2-3 másodpercet is tud javítani. Bízom benne, hogy egy-egy hasonlóan kiugró jó körrel sokat javíthatok még holnap”.

 A hétvége további programja:

Verseny: vasárnap 14:35 ( a worldsbk.com oldalon regisztrálva – full live timing-gal nyomon követhető)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*