BMW Racing Team Toth: nem jött össze a Superpole

A folyamatosan javuló köridők ellenére ifjabb Tóth Imre a 24., míg Sebestyén Péter a 25. rajtpozícióból vághat neki a hétvégi, Sepangban rendezendő Superbike vb-futamoknak

Immár a hatodik versenyhétvégéjén vesz részt a BMW Racing Team Toth a Superbike világbajnokság csúcskategóriájában. A magyar csapat mindkét pilótája – ifjabb Tóth Imre és Sebestyén Péter – kitett magáért a szombati két edzésen: folyamatosan gyorsultak, ám így is csak egyikük volt elégedett. Peti úgy véli, elért egy szintet, ám a kanyarokban még javítania kell a teljesítményén, míg Iminek nem jött össze a hőn áhított Superpole.

A hatodik futamát teljesíti a BMW Racing Team Toth két magyar versenyzője a Superbike-világbajnokság csúcskategóriájában. Sajnos azonban hiába javult ismét ifjabb Tóth Imre teljesítménye, a géposztály újonc csapata megint lemaradt a Superpole-ról. Holott a negyedik edzésen – amely már nem számított bele a sorrendbe – Imi ismét a 20. helyre hozta be a BMW-t, azaz benne van a lehetőség, hogy végre beverekedje magát a Superpole mezőnyébe.

 

Végtelenül el vagyok keseredve, ugyanis nagy lehetőséget szalasztottam el. A mindent eldöntő harmadik edzésen ugyan megint sikerült javítanunk a köridőn, ám ez nemhogy elég lett volna a Superpole-ba jutásra, még a rajtrácson is visszaestem. Az, hogy utána megint odaértem a huszadik helyre bizonyítja, bennünk van a jó eredmény. Ennek érdekében kicsit emelünk a kuplungkaron, hogy továbbra se legyenek váltási gondjaim, illetve finomítunk a motor beállításán, hogy bizonyos helyzetekben ne pattogjon el a hátulja. Hatalmas bizonyítási vágy feszül bennem, remélem, a futamokon végre kijön belőlem az a teljesítmény, amire igenis képesnek érzem magam” – jelentette ki Imi, aki a 24. helyről várja a piros lámpák kihunyását a vasárnapi két futamon.

Az eddig nagyon kevés ezres tapasztalattal rendelkező Sebestyén Péter viszont elégedett lehet az eddigi teljesítményével, hiszen Sepangban az első edzéstől kezdve végig jóval a limitidő alatt motorozott, folyamatosan gyorsult, és közvetlenül a csapattársa mögül, a 25. pozícióból vághat neki a versenyeknek.

„Külön öröm, hogy sikerült tovább gyorsulnom annak ellenére, hogy a motor beállításaihoz nem nyúltunk hozzá. Elértem egy szintet, és most következhet az, hogy a telemetriai adatok segítségével tovább javíthassam a teljesítményem. A kanyarokban kell felgyorsulnom, ott van a legtöbb lemaradásom a többiekhez képest”– árulta el Sebestyén Péter.

A hétvége menetrendje (magyar idő szerint)

Vasárnap (június 8.)

03.30 – 03.45 Superbike warm up

07.30 – Superbike első futam

10.30 – Superbike második futam