Nemcsak a baloldalon kellene vizsgálódni

Budai Bernadett MSZP-szóvivő  Fotó: Juhász Melinda

Budai Bernadett MSZP-szóvivő
Fotó: Juhász Melinda

Szijjártó Péter vagyonnyilatkozatával kapcsolatos sajtótájékoztatót tartott Budai Bernadett MSZP-szóvivő és Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője szerdán délelőtt az MSZP székházában. Mint elhangzott, 16 millió forinttal gyarapodott az elmúlt évben a külügyi és külgazdasági államtitkár vagyona, de “csak” bruttó 14,7 millió forintot keresett, azaz nagyjából nettó tízmillió forintot, vagyis megtakarítása többel nőtt, mint amekkora bevétele volt.

A különleges vagyongyarapodáshoz nem okozott meglepetést, legalábbis egyetlen újságírónak sem kérdése, sem hozzáfűznivalója nem volt,  viszont annál élénkebben érdeklődtek Simon Gábor vagyonnyilatkozata iránt, a juttatásokra is bőven kitértek . Budai Bernadett újfent elmondta, az MSZP-nek, sem más politikai szervezetnek nincs sem hatásköre sem eszköze arra, hogy nyomozzon.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője  Fotó: Juhász Melinda

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője
Fotó: Juhász Melinda

Gréczy Zsolt a sajtótájékoztató végén azt mondta, bízik abban, hogy a Fideszhez közel álló orgánumok a Simon Gábor ügyében tapasztalt lelkesedéssel fogják “üldözni” Szijjártó Pétert, hogy rákérdezzenek a megtakarítás forrására.

A Fidesz közleményében azt írta, eltitkolt százmilliók, rejtélyes vagyongyarapodás és hamis vagyonbevallás miatt egyedül a szocialistáknak van elszámolnivalójuk a magyar emberek felé és “még mindig mindannyian várjuk a következő kérdésekre a választ: honnan, miért, hogyan, kitől mentek a százmilliók Mesterházy Attila helyetteséhez?”.
Továbbá kíváncsiak arra, miért falaz Simon Gábornak az egész Gyurcsány-koalíció? “Miért nem mondott le eddig a mandátumáról? Mit akarnak a színfalak mögött eltakarítani?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*