Nem ez a mi helyünk

A FIM Superstock 1000 Kupa magny-cours-i futama a visszarázódás és a felzárkózás jegyében telt Győrfi Alen számára. A H-Moto Team versenyzője három hónap kényszerű kihagyás után tért vissza a versenypályára, és noha kézsérülése még nem száz százalékosan a múlté, ám így is sikerrel teljesítette a versenyt, melynek leintésénél a 21. helyen rangsorolták.

Három hónap az három hónap, ilyen hosszú kihagyás még a legjobb versenyzők esetében sem múlik el nyom nélkül. Ennek megfelelően Alen is azzal a céllal utazott ki Magny-Cours-ba, a 2013-as FIM Superstock 1000 Kupa utolsó előtti fordulójának helyszínére, hogy újra ráérezzen a régi mozdulatokra a BMW S1000RR nyergében és lehetőleg rátaláljon sérülése előtti formájára.

Ehhez egy dologra lett volna szüksége: minél több száraz pályás menésre. A franciaországi időjárás ezúttal viszont nem fogadta a kegyeibe a magyar versenyzőt, hiszen péntek, szombat és vasárnap reggel is esőáztatta pályán rendezték a Superstock 1000 aktuális edzését. Alen szombaton a rajtrács 25. helyét szerezte meg a kvalifikáción, és a vasárnapi napnak azzal a céllal vágott neki, hogy legalább egy másodpercet javítson előzőnapi legjobb köridejéhez képest.

Erre a reggeli warm up-on az említett eső miatt esélye sem volt, a futamon viszont – már száraz pályán – sikerült fokoznia a tempót, aminek köszönhetően a 25.-ről a 21. helyre jött előre a leintésnél. Ebből a szempontból akár elégedett is lehetne, de mégsem az, hiszen ő tudja a legjobban, hogy nem itt, hanem ennél sokkal előrébb lenne a helye a mezőnyben. Reméli, Jerezben a körülmények is lehetővé teszik majd számára, hogy bizonyítsa ezt.

Győrfi Alen: „Nem vagyok túlzottan elégedett a hétvége alakulásával, mert sajnos közel sem tudtunk annyit száraz pályán motorozni, amennyit szerettünk volna. Ma reggel a warm up-on megint vizes volt a pálya, így ott esélyünk sem volt gyorsulni. A futamot szerencsére már száraz aszfalton rendezték, és ott sikerült is fokozatosan javítanom a köridőimen, aminek köszönhetően apránként lépdeltem is előre a mezőnyben. Volt egy a kelleténél picit vakmerőbb pilóta, akire többször is figyelnem kellett, hogy ne üssön ki a versenyből, de a végén az utolsó körben sikerült megelőznöm, és előtte célba érnem a 21. helyen. Úgy gondolom, hogy nem ez a mi helyünk, de sajnos most így jöttek ki a dolgok. Remélem, a szezonzárón, Jerezben több alkalmunk lesz száraz pályán menni, és biztos vagyok benne, hogy ott már én is újra teljesen a régi leszek.”  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*