Nem a menekülőket, az embercsempészeket kell büntetni! – reagálás Lázár János sajtótájékoztatójára

Harangozó Tamás

Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

 Lázár János a mai sajtótájékoztatóján maga is „szervezett embercsempész akcióról” beszélt. Ennek ellenére a kormány mégis a menekülőket készül lecsukatni ahelyett, hogy az embercsempészek ellen lépne fel. Az MSZP továbbra is az embercsempészés büntetési tételének szigorítását javasolja.

Igazán megnyugtató, hogy a szerb határra tervezett szögesdrótkerítés Lázár János tájékoztatása szerint végül mégiscsak négy méter magas lesz, ugyanakkor ha már „Mit miért tesz a kormány?”- címmel hirdettek tájékoztatót, végre azt is megmagyarázhatták volna, mire is jó tulajdonképpen.

Az MSZP továbbra is azt javasolja, hogy a forintmilliárdokat nem haszontalan dróthálóra, hanem a bevándorlási hivatal, a rendőrség és a honvédség azonnali technikai, valamint személyi megerősítésére kell fordítani, a büntetőjogi eszközöket pedig nem a menekülők, hanem az őket kizsákmányoló embercsempész bandák ellen kell fordítani.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.