Nagy: Meccs után is megmaradt Faurral a barátság

Nagy Sándor túl van pályafutása első címvédésén. Csapattársát és barátját, Faur Csabát győzte le TKO-val a Ferobox Event szeptember 13-i gáláján a Barba Negrában, így magánál tartotta a cirkálósúly magyar bajnoki övét és megmaradt a makulátlan mérlege is.

Hatalmas taktikai csatát hozott a címmeccs, Faur Csaba (8 meccs,6 győzelem, 2 KO) meglepően jól tartotta magát a mérkőzés első részében, aztán az ötödik menetben Nagy Sándor (10-0-0, 10 KO/TKO) egy testütéssel véget vetett a küzdelemnek. „Nagyon jó érzés volt nyerni, de nemcsak emiatt ugrottam akkorát a győzelem után, hanem mert úgy éreztem, Faur Csaba jobban áll a pontozóknál” – árulta el nekünk az ökölvívó. „A sérülésemből  sajnos még nem sikerült 100%-osan felépülnöm ezért saját magam számára nehezítettem meg a mérkőzést . Alapvetően azzal a céllal léptem a szorítóba, hogy folyamatosan nyomás alatt tartom Csabát, mert tudtam, hogy ezt nem szereti,  idegileg elfárad majd, és ezáltal lelassul. A nyomás még csak megvolt, csak épp megdöbbenésemre elfáradnia nem sikerült.”

A két bokszoló elég jól ismerte egymást már a meccs előtt is, hiszen nemcsak kesztyűpartnerek a Ferobox Eventnél, hanem jó barátok a ringen kívül is. „Tudtam, hogy mire képes, mégis sikerült meglepnie, mert gyorsabb és élesebb volt, mint az edzéseken. Ő is mindent tud rólam, ráadásul bizonyítani akart a helyi és a tv közönsége előtt is”.

A jó kapcsolat továbbra is megmarad közöttük, hiszen a sportszerű összecsapás békében ért véget. „A barátságunknak cseppet sem ártott a meccs, jó viszonyt ápolunk még mindig és edzéseken továbbra is segíteni fogjuk egymást.”

Az eddig minden profi mérkőzését idő előtt befejező ökölvívó számára nagy értéket képvisel a magyar bajnoki cím. „Nem tudom még, hogy novemberben teljesen felépülök-e és lesz-e lehetőségem, ismét szorítóba lépni, de mindenképpen szeretném még egyszer-kétszer megvédeni a címem.”

Fotó: Bilics József Bill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*