MSZP: nem a netadóra és az “adókorrupcióra”

Az MSZP támogatja az internetadó bevezetése ellen szerveződött civil törekvéseket, az erőszakot azonban elítéli. Az ellenzéki párt szerint ugyanakkor a helyzetért minden felelősség a Fideszt terheli – áll az MSZP hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében.

    “Ne legyen netadó és szüntessék meg az adókorrupciót!” – szólított fel kommünikéjében a szocialista párt.
Azt írták: bár követelték, hogy a Fidesz tegye világossá, milyen megszorításokra készül, a kormány mindent tagadott, és hazugságokkal kampányolt az önkormányzati választások előtt. Most azonban szerintük kiderült az igazság, az, hogy “a kormány eddig azért nem lépett fel az adócsalások ellen, azért nem csökkentették a rekord magas, 27 százalékos áfát, mert magas rangú kormányzati szereplők ezt a helyzetet korrupcióra használták fel”. Kiderült az is, hogy a Fidesz Orbán Viktor miniszterelnök ötletére be akarja vezetni az internetadót – tették hozzá.
A szocialisták követelik, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a korrupcióban érintettek nevét, a jövőbeni “adókorrupció” kizárása érdekében pedig azonnal és radikálisan csökkenjen az áfa “a legfertőzöttebb termékkörben”, illetve az alapvető élelmiszereknél.
Az internetadó bevezetése elleni vasárnap esti budapesti tüntetés résztvevőinek egy csoportja – miután a szervezők elköszöntek a demonstrálóktól – a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment. Megdobálták az épületet, annak több ablakát bedobták, több helyen a redőnyöket is megrongálták, kidöntötték a kerítés egy darabját, és többen felmásztak a székház földszinti erkélyére.

MTI