Molnár Péter: jó előjelek

Visszatért Molnár Péter! Kínkeserves időszakot hagyott a háta mögött, mély gödörből kellett kimásznia, de ismét talpra állt és Bán Kristóffal kvalifikálta magát K-2 200 méteren a duisburgi világbajnokságra.

Két esztendővel ezelőtt még az Európa-bajnoki dobogón, ezüstéremmel a nyakában mosolygott. Aztán fordult a kocka, nem jutott ki a londoni olimpiára, és meglehetősen mélyre került lelkileg. Molnár Péter azonban döntött, párja, az egykori kajakos Patyi Melinda ösztönzésére megrázta magát, keresett egy motivált edzőt, akit Hűvös Viktor személyében meg is talált és beletemetkezett a munkába.

Amelynek az idei második világbajnoki válogatón meg is lett a gyümölcse, Bán Kristóffal ugyanis helyet szereztek maguknak a duisburgi világbajnokságra utazó csapatban K-2 200 méteren.

„Szükségem volt a váltásra, mert az elmúlt egy év életem legnehezebb időszaka volt – meséli Molnár Péter. – Nem találtam a helyem, nem voltak céljaim, aztán Melinda segítségével valahogy kirángattam magam ebből a helyzetből. Adtam magamnak egy utolsó sanszot, csatlakoztam Hűvös Viktorékhoz, ahol Bán Kristóffal jól egymásra találtunk. Bár eredetileg az egyes indulás volt a célom, változott a tervem, Kristóffal most már párosban gondolkodunk. Jól kiegészítjük egymást a hajóban és kezdünk valódi párossá összecsiszolódni, így remélem, Duisburgban majd egy tökéletes pályával sikerül majd a visszatérésem a nemzetközi porondra. Az előjelek jók. Pont ma jutott eszembe, hogy tíz évvel ezelőtt napra pontosan a vb-idején nyertem ifjúsági világbajnoki címet K-2 500 méteren. Nem vagyok babonás, de remélem, van ennek jelentősége.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*