Mesterházy helyreállítaná a bizalmat

Mesterházy Attila az MSZP elnöke, frakcióvezetője előadást tartott az Amerikai Kereskedelmi Kamara Üzleti Fórumán.

DSC_5938_resize

Mesterházy Attila

Mesterházy elmondta, Magyarországon jelenleg 3 fő krízispont van: az első a demokrácia és a politika krízise, a második a társadalmi krízis, a harmadik pedig a gazdasági krízis. Az elnök szerint a gazdaság problémája a kormány unortodox gazdaságpolitikájára vezethető vissza, amely továbbra sem változik. Az adók emelésével és a különböző csomagok bevezetésével szemben az MSZP a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre fokuszálna.
A gazdasági növekedés előmozdításához viszont befektetőkre van szükség, és egy olyan környezet megteremtésére, amely kedvez az üzleteknek, és vonzza a befektetőket, legyenek azok magyarok, vagy külföldiek. Ezen felül olyan kormányra és politikára van szükség, amely kiszámítható és bizalmat ébreszt. Ennek megteremtésére, a befektetőkkel kötendő szerződésekbe garanciaként akár bele lehetne foglalni azt is, hogy Magyarország jogszabályi keretei nem változnak.
Az MSZP, ha a szavazóktól megkapná a bizalmat, akkor első 2 évében nagyon erősen a gazdaságra fókuszálna – mondta el a pártelnök.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*