Mesterházy: fókuszban a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés

A szocialista párt gazdaságpolitikai programjának fókuszába a munkahelyteremtést, a gazdasági növekedést helyezte – jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP elnöke kedden Egerben tartott sajtótájékoztatóján, ahol a párt Heves megyei országgyűlési képviselő-jelöltjeit is bemutatta.

    

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke (k) sajtótájékoztatón mutatja be pártja országgyűlési képviselőjelöltjeit Egerben a Flóra szállóban 2013. október 15-én. Balra Sós Tamás, az MSZP heves megyei elnöke, a párt gyöngyösi jelöltje, jobbra Korózs Lajos országos elnökségi tag, aki a hatvani körzetben indul a 2014-es parlamenti választásokon. MTI Fotó: Komka Péter

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke (k) sajtótájékoztatón mutatja be pártja országgyűlési képviselőjelöltjeit Egerben a Flóra szállóban 2013. október 15-én. Balra Sós Tamás, az MSZP heves megyei elnöke, a párt gyöngyösi jelöltje, jobbra Korózs Lajos országos elnökségi tag, aki a hatvani körzetben indul a 2014-es parlamenti választásokon.
MTI Fotó: Komka Péter

A pártelnök elmondta, az MSZP kiemelten kezeli az oktatás ügyét is. Bölcsőde- és óvodafejlesztési programot indítanak, a felsőoktatást pedig 2014 szeptemberétől tandíjmentessé teszik a belépő tanulók számára.     Szerinte stadionrekonstrukciós programok helyett tornatermeket kell építeni, mert a mindennapos testnevelés feltételei nem adottak.     A politikus emlékeztetett arra, nemcsak mélyült a szegénység, hanem bővült a szegények köre is. Szerinte ma már a hétköznapi élet része a dolgozói szegénység is. Azaz akiknek munkájuk van, azok is azzal szembesülnek, hogy nem tudják fizetni a család költségeit. Elmondta, Heves megyében az átlagnál is nagyobb a munkanélküliség, van ahol meghaladja a 20 százalékot az állástalanok aránya. A szegények egyharmada gyermek, negyven százalékuk fiatal – hangsúlyozta.     Kérdésre válaszolva Mesterházy Attila azt mondta, az MSZP jogi szempontból legitimnek tekinti az alaptörvényt, ugyanakkor a jelenlegi alkotmányt nem fogadták el, mert az egy párt érdekeit tükrözi, nem pedig a magyar nemzetét. Ha kétharmados támogatottsága lesz a következő baloldali kormánynak, akkor új alkotmányt írnak, “széles társadalmi konszenzus keresésének szándékával” – tette hozzá.     A pártelnök bemutatta az MSZP Heves megyei országgyűlési képviselő-jelöltjeit. A gyöngyösi választókörzetben Sós Tamás megyei pártelnököt, a hatvaniban Korózs Lajos országos elnökségi tagot indítják. Az egri választókerületben az Együtt-PM jelöltjét támogatják a szocialisták.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*