Meglepetéseket ígér Stephen King A búra alatt tévéváltozatában

Megváltoztatták Stephen King regényét! A szerző elárulta: komoly meglepetésre számíthatnak azok, akik jól ismerik a sztori alapjául szolgáló könyvet, az alkotók ugyanis számos változást  eszközöltek a képernyős adaptációban.

Meglepetéseket ígér Stephen King A Búra alatt-rajongóknak. Az író, aki forgatókönyv-íróként a sorozat alkotócsapatának is tagja elmondta, hogy számos jól ismert cselekményszál és karakter megváltozik a képernyős adaptációban. A gyakran a horror koronázatlan királyaként emlegetett szerző azonban saját honlapján meg is nyugtatta a nézőket, hogy a sorozatban történt változások az ő tudtával és jóváhagyásával történnek.

A változások nagy része Brian K. Vaughennek és  írói csapatának köszönhető, de ezeket a változásokat én magam is jó szívvel fogadtam el. Az egyik ilyen, hogy Chester’s Mill, a helyszín sokkal tovább marad a búra alatt, mint a könyvben, és azon is változtattak, hogyan kell feloldani a búrát. Ezzel teljesen egyetértek, hiszen ha ugyanaz a befejezés, mint a könyvben, eltűnik az izgalom – árult el néhány titkot honlapján a szerző, hozzátéve, elronthatná a nézők szórakozását, ha pontosan ismernék a karaktereket, ezért többeknek összetettebbé vált a személyisége, vagy éppen megváltozott a munkája. Van olyan szereplő, aki a könyvben meghal, a televízióban azonban tovább él, és olyan is, akivel éppen a fordítottja történik.

A Búra alatt tehát mindenki számára tartogat meglepetéseket, és a hazai nézőknek sem kell már sokáig várniuk: szeptember 11-én, szerda este dupla résszel debütál a képernyőn a misztikus thriller-széria, amely már meghódította az Egyesült Államokat. A Búra alatt Amerikában igazi bombasiker: nézettségi rekordokat döntött, epizódjait átlagban 11 millióan követik nyomon.

A tartalomból:
A Stephen King regényére alapuló A Búra alatt egy tipikus amerikai kisvárosban játszódik, amelynek lakói egy nap különös jelenségre ébrednek.  Elképesztő gyorsasággal egy rejtélyes erőmező, egy láthatatlan Búra ereszkedik le a településre. A pánik azonnal eluralkodik az embereken, ám a megpróbáltatások sora csak most kezdődik számukra. Teljesen elszigetelődnek a civilizációtól és a láthatatlan Búrát sem belülről, sem kívülről nem lehet megsemmisíteni. A csapdába esett városlakóknak így hát fel kell fedezniük a Búra eredetét, és létezésének célját, a bezártság azonban mindegyikükből a legrosszabbat hozza elő…

A Búra alatt – a vadonatúj sikersorozat szeptember 11-től szerda esténként a TV2 képernyőjén!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*