Megérkezett Wellandba az ifi és U23-as csapat

canoeniagara_ifi_u23_vb_2013_logo_320Megérkezett az ifjúsági és U23-as magyar kajak-kenu válogatott a kanadai Wellandban megrendezésre kerülő világbajnokságra. Az augusztus 1. és 4. között zajló versenyre 52 fős magyar delegáció utazott el.

Hosszú és majdnem zökkenőmentes (Noé Zsombor csomagja lábtámaszával és az ülésével együtt elkallódott valahol) utazás után megérkezett Wellandba, a korosztályos világbajnokság helyszínére a magyar ifjúsági és U23-as válogatott. A csapatot népes magyar kolónia fogadta a repülőtéren, és fiataljaink helyi szurkolói elmondták: a pályán is kint lesznek, vagyis biztatásban nem lesz hiány a kanadai viadalon.

Versenyzőink már az első napon kimentek a pályára, délelőtt az edzők és a versenyzők lázasan rakták össze, állították be a bérelt hajókat, majd le is tesztelték a Niagara vízesés közelében található 100 méter széles pályát.

„Számunkra Szeged a megszokott színvonal, az etalon, itt Wellandban kicsit kezdetlegesek a körülmények – mesélte Hüttner Csaba ifjúsági kapitány. – A céltorony egy hete készült el, a hajótartó állványokat most eszkábálják össze, sátrak vannak a pálya szélén, vagyis ha leesik az eső, sárban fogunk dagonyázni. És hogy milyen a pálya? Nincs felevező sáv, és egy jobbos oldalszél irreális eredményeket szülhet majd. De ezek részletkérdések, a lényeg, hogy itt vagyunk, nagyon erős csapattal érkeztünk és szinte minden versenyszámban éremeséllyel számolhatunk.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*