Május elsején debütál új csapatában Borsay Szabolcs

Borsay Szabolcs: Hetes időket szeretnék menni, majd meglátjuk, mire lesz elég

 Éppen május elsején debütál új csapatában, a Tomracing Motorsport Team-ben Borsay Szabolcs. A korábbi magyar bajnok, 2002-ben Guinness rekordot felállító – 200,78 km/óra végsebesség menetiránynak háttal ülve a motoron – dragversenyzője Kunmadarason kezdi meg szereplését a 2013-as Dragbike Magyar Köztársaság Bajnokság Competition kategóriájában. Szabolcs helyezésben nem tűzött ki maga elé számszerű elvárást, ugyanakkor abban bízik, hogy képes lesz hetes időket menni a ¼ mérföldes (402,33 méter) távon. Csapatfőnöke, Miklósy Tamás szerint, ha a technika ördöge nem babrál ki versenyzőjével, akkor a meglévő tudása és rutinja nagyon messzire repítheti Szabolcsot.

borsay

Borsay Szabolcs

Borsay Szabolcs: „Az idei évben egy teljes szezont versenyzek végig a Magyar Köztársaság Dragbike bajnokságának Competition kategóriájában. A kunmadarasi szezonnyitón a tavalyi motorommal indulok, ami komoly fejlesztésen esett át: egy új, 1640 köbcentis Suzuki blokk került a régi helyére, amely közel 330 lóerős teljesítményre képes. Műszakilag teljesen fel lett újítva a motor, az utolsó finomhangolásokat is befejeztük időre. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk fékpadozni, de szerencsére a május elsejei futam előtt lesz egy teszt, ahol végre kipróbálhatom, mire képes a gép. A helyezésemet illetően számszerűleg most nem tűztem ki semmilyen célt magam elé, de nagyon bízom abban, hogy képes leszek hetes időket menni. Ha ez sikerül, majd meglátjuk, hogy mire lesz mindez elég.”

 Miklósy Tamás: „Szabolccsal együtt én is nagy reményekkel és kíváncsisággal várom a szezonnyitó versenyét, mert egy új motorral versenyez az idén, amit sajnos még sem kipróbálni, sem tesztelni nem volt ideje. Mindenesetre tisztában vagyok Szabolcs képességeivel, ezért ha a technika is úgy akarja, akkor nemcsak izgalmas, de eredményes is lehet az első idei megmérettetés számunkra. Persze technikai sportnál a siker és a kudarc mindig egy hajszálon múlik, ezért elsődleges cél, hogy az új motor megbízható és versenyképes legyen. Ha ez meg van, akkor Szabolcs rutinja jó alap, hogy az év végére szép eredménynek örülhessünk közösen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*