Madár doppingolta Bedákot

Négyből négy – ez Bedák Zsolt mérlege év eleji visszatérése óta. Ezúttal Kassai Ignácot sikerült legyőznieT.K.O.-val a kispehelysúlyú kiválóságnak a Ferobox Event budapesti, teltházas gáláján.

Bedák Zsolt (20 mérkőzés ,19 győzelem, 7 K.O.) a negyedik menetben egy jobbegyenessel küldte padlóra Kassai Ignácot, mely után a bíró beszüntette  az akkora már teljesen egyoldalúvá vált mérkőzést. „Elégedett vagyok a teljesítményemmel, jól ment boksz” – összegzett a 28 éves ökölvívó. „Nagyon jól felkészültem, de fogalmazhatnék úgy is, hogy Madár nagyon jól felkészített fizikailag és mentálisan is. Tudtam, hogy nem lesz könnyű feladat  és hogy nem fogja magát egykönnyen adni Kassai. Jó kis meccs volt, nagyon sportszerű, szabálytalankodásmentes. Gratulálni szeretnék ellenfelemnek is, mert remek sportember, előtte és utána sem maradt bennünk harag.”

Mint ahogy Zsolt is említette, druszájával, Erdei Zsolttal készült fel, aki ráadásul a meccs alatt is végig ott ült a ring mellett a sarokban. „Madárral nagyon sokat edzettünk együtt mostanában. Rendesen doppingolt, hogy ott ült a sarokban és adta az utasításokat. Ezúton is szeretném megköszönni neki, hogy elvállalta a velem való foglalkozást. A meccs  előtt jeleztem, hogy nagyon szeretnék bizonyítani. Erre az volt a válasza, hogy ezt már megtettem az edzéseken, így a meccsen már nem kell, ne ezért lépjek a szorítóba. Ez pszichésen nagyon pozitívan hatott rám, próbálta levenni a vállamról a terhet, sikerrel.”

Bedák azt is elárulta, hogy Madárral ezután is folytatódnak a közös edzések. „Már 15 éves korom óta ismerem és már akkor is megfogadtam a tanácsait, nemhogy most. Rendkívüli magabiztosságot kölcsönöz nekem azzal, hogy ott van mellettem. Folytatjuk a közös munkát és remélem, hogy ez egy hosszú távú együttműködés lehet. Bár erről még konkrétan nem beszéltünk, úgy vettem ki a szavaiból, hogy szívesen dolgozik velem és számíthatok rá. Nagyon jó, hogy mellettem van, és az edzéseken kihozza belőlem a maximumot.”

A Ferobox bokszolója remek napokat tudhat maga mögött, hiszen győzelme után nem sokkal kiderült, hogy ismét felkerült a WBO világranglistájára, ahol a 15. helyen debütált.  „Már személyesen is megtettem, de ezúton is szeretném megköszönni Rácz Felixnek, hogy ilyen gyorsan elérte, hogy újra jegyeznek a profi ökölvívás világában. Ez remek érzés, mutatja, hogy jó úton haladunk.”

A gálán Nagy Sándor Faur Csaba ellen védte meg cirkálósúlyú magyar bajnoki címét, míg Kovács ‘Vipera’ Attila megszerezte a nagyváltósúly magyar bajnoki övét. „Láttam a meccseiket. Jók voltak ők is, Nagy Sanyi és Faur Csaba is tetszett, utóbbi meglepően határozottan bunyózott. Kovács Attila pedig olyan volt, mint régen, csak be kellett melegednie és már be is fejezte a meccset. Tetszett egyébként a gála, jó volt a hangulat, de ez nem is meglepő egy teltházas rendezvénytől. Nagyon élveztem az egészet.”

Fotó: Bilics József Bill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*