Ma egy szakács milliomos lesz a TV2-n

Szeptember 7-én 21:25-kor indul a TV2 gasztro-vetélkedője, A milliomos szakács, ahol minden héten három profi szakember száll versenybe az adásonkénti egymillió forintért. A műsor házigazdái Rákóczi Feri és Széll Tamás lesznek.

Ma este vadonatúj gasztro-vetélkedő debütál a TV2 képernyőjén. A milliomos szakácsban már gyakorlott konyhaművészek teszik próbára magukat és vállalják, hogy idegen terepen, kamerák kereszttüzében teljesítik az előírt feladatokat. A versenyzőknek egy meghatározott ízvilágban kell ínyencségeket varázsolniuk az asztalra. Konkrét recepteket nem kapnak, a hetente változó tematika ismeretében két fogást kell feltálalniuk a zsűrinek. A bevásárlás gyorsasági verseny is egyben, és minden játékos csak abból főzhet, ami a kosarában található. Az elkészült ételeket Széll Tamás mellett további két kiváló szakember, Vrábel Krisztina gasztroblogger és Aczél László étteremkritikus, kreatív szakember véleményezik majd, ezt követően a leggyengébbnek tartott szakács kiesik. A második körben villámfeladatokat megnyerve választhat a győztes, hogy két különböző kosár hozzávalói közül melyikből szeretne főzni.
Széll Tamás, aki műsorvezetőként most debütál, elmondta, nem volt éles vita a zsűritagok között.
A legtöbbször hasonló véleményen voltunk a kollégáimmal az ételek elbírálását illetően. Nagyon sok szakács begörcsölt a kamerák előtt, de akik el tudták engedni magukat, nagyon finom falatokat varázsoltak a zsűriasztalra. Az egyes epizódok nyerteseinek kiválasztásánál sem alakult ki köztünk konfliktushelyzet, a legtöbb esetben hasonlóan vélekedtünk a versenyzők teljesítményéről – nyilatkozta a Michelin-csillagos séf.
Rákóczi Feri megérti a játékosok izgalmát.
Érdekes volt megtapasztalni, hogy az egyébként saját munkahelyükön elismert szakácsok milyen könnyen elbizonytalanodnak az idegen terepen. Persze, ha egymillióért főznék, nekem is megremegne a lábam. A legtöbben vérprofinak vallják magukat, ezért meglepő volt látni, hogy néhányuk milyen nehezen fogadta a keményebb kritikát. – árulta el Feri.
A milliomos szakács heti adásainak nyertesei nemcsak a dicsőséggel, de egymillió forinttal is gazdagabbak lesznek.

A milliomos szakács – szeptember 7. 21:25 TV2