Legek a közmédia nézettségében

Kiemelkedő nézettséget értek el a közmédia aktuális csatornái a múlt hét végén. Péntek este főműsoridőben a közszolgálati televíziók együttes közönségaránya 32.7% volt. Ez annyit jelent, hogy ezen az estén minden harmadik néző a közmédia kínálatából választott műsort este 7 és 11 óra között.

 

Az M1 aktuális csatornává válása óta az elmúlt hét utolsó négy napjában érte el a legmagasabb nézettségeket. Szombaton 7.2, pénteken 6.2, csütörtökön 5.7, míg vasárnap 5.5 százalék volt a csatorna egész napos nézői részesedése a teljes népesség körében. Szombati közönségarányával aznap a 3. legnézettebb csatorna lett az összes hazai adót figyelembe véve, annak köszönhetően, hogy az odakapcsolók átlagosan 70 percet néztek meg az M1 híradásaiból. A csatorna legnézettebb híradói a múlt szombaton és vasárnap este fél nyolckor 8%-os közönségaránnyal mentek.

A közmédia aktuális csatornái közül tehát szombaton az M1, pénteken viszont az M4 Sport ért el harmadik helyet az országos nézettségi versenyben a teljes napot tekintve. Vasárnap pedig az M1 és az M4 Sport megosztva (azonos, 5.5%-os közönségaránnyal) állt a nézettségi rangsor harmadik helyén.

A kimagasló pénteki M4 Sport eredmények mögött az esti Magyarország-Románia Eb-selejtező labdarúgó-mérkőzés nézettsége áll: több mint 2 millió fő kapcsolt oda rá, és 977 ezer fő nézte végig, ezzel a saját sávjában az M4 Sport a legnézettebb csatorna volt a teljes népesség körében elért 23.7%-os közönségaránnyal.

Ezen az estén főműsoridőben (19 és 23 óra között) a hat közszolgálati televízió csatorna együttesen 32.7%-os közönségarányt ért el, azaz minden harmadik tévénéző a közmédia kínálatából választott műsort.

 

Vasárnap az M4 Sport csatornán a Forma-1 Olasz Nagydíj közvetítése is piacvezető lett: a kora délutáni futam nézettsége 761 ezer fő volt, 26 százalékos közönségaránnyal a teljes népesség körében.