Komoly címmeccs vár Kelemenre

 Komoly mérkőzés vár Kelemen Balázsra május 18-án, ugyanis a Ferobox Event profi ökölvívója a tanzániai Karama Nyilawila ellen lép szorítóba a kecskeméti gálán.

Kelemen Balázs

Kelemen Balázs

Azt már eddig is sejteni lehetett, hogy Kelemen komoly övért szállhat a ringbe, de most biztossá vált, hogy az IBF kisvilágbajnoki címe helyett a WBO nemzetközi bajnoki övéért lép kötelek közé. Ebben nagy szerepe volt a szervezet európai elnökének, Kovács Istvánnak is.

Az eddigi 17 profi mérkőzésén veretlen (12 K.O.) Kelemen ellenfele is ismert már: a tanzániai Karama Nyilawila ellen szerezheti meg eddigi pályafutása legkomolyabb trófeáját. A 29 éves afrikai bokszoló 2005-ben kezdte profi pályafutását. 24 mérkőzést vivott és ebből 15-ször győzött.

A tanzániai ökölvivó járt már Európában, méghozzá Prágában, ahol Kreshnik Qatót pontozással legyőzve a derekára került a WBF nemzetközi öve. Jó formában érkezik Nyilawila Kecskemétre is, ugyanis az utolsó két mérkőzését idő előtt sikerült befejeznie.

A formával Kelemennek sincs baja, hiszen a Ferobox bokszolóival remek felkészülésen van túl, kesztyűzött Ausztriában és edzőtáborozott a Kecskemét Fürdőben is – mondani sem kell talán, hogy mindkét alkalommal rendkívül profi körülmények között. A magyar sportoló nemrég elárulta, hogy szeretne egyszer egy komoly szervezet világbajnoki övéért szorítóba lépni – ehhez az első lépést Kecskeméten meg is teheti a WBO bajnoki öv elhódításával. Nem mellesleg ezt az övet már Balzsay Károly is a derekára csatolhatta pár évvel ezelőtt.

A Ferobox Event második nagyszabású gáláján Kelemenen kívül Bedák Zsolt, Kovács ’Vipera’ Attila és az új igazolás, a kecskeméti Baranyi Richárd is szorítóba lép. Az eseményt május 18-án, a

Sport 1 Televízió szombat este 20:45-től élőben közvetíti.

Fotó: Hrotkó Bálint

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*