Kohári Zoltán: „Hibátlanul ment a Dragacs”

2014-koharizoltan4Amit eltervezett, azt végre is hajtotta az augusztus 20-i Drag Országos Bajnokság kunmadarasi, ötödik fordulójában a többszörös magyar bajnok dragosnak, Kohári Zoltán. A Tomracing Motorsport Team versenyzője a 2700 lóerős aszfaltszaggatójával, a Dragaccsal a mostoha időjárási körülmények ellenére megnyerte a kategóriája versenyét.

 

Éppen nemzeti ünnepünkkor, augusztus 20-án, Kunmadarason folytatódott a Drag Országos Bajnokság. A Tomracing Motorsport Team versenyzője, Kohári Zoltán és a 2700 lóerős Chevrolet Camaro Z28, vagy ahogyan pilótája elnevezte, Dragacs újra aszfaltra gurult, és a bajnoki sorozat ötödik fordulójában ismét győzelmet aratott a kategóriájában. A dragversenyző elárulta: a körülmények ezúttal sem voltak ideálisak, ugyanis folyamatosan esett az eső, így a titkon remélt időrekord beállítására esélye sem volt.

„Azt hiszem, kihoztuk a maximumot ebből a versenyből, hiszen háromszor is leszakadt az ég, így messze nem voltak ideálisak a körülmények. Örülök annak, hogy ismét megnyertem a kategóriámat, és ehhez most elégnek bizonyult a vizes aszfalton elért 8.6-os idő. A Dragacs hibátlanul működött, de most maximum húsz százalékát hoztam ki annak, ami benne van”– mondta a Tomracing Motorsport Team versenyzője, aki legközelebb szeptember 13-án, Kiskunlacházán áll majd rajthoz a bajnoki sorozat 6. fordulójában.

A Tomracing Motorsport Team csapatkoordinátora kifejezetten örült annak, hogy semmilyen technikai gondja nem volt a versenyzőjüknek, ám azt sajnálja, hogy ezúttal az időjárás akadályozta meg a még nagyobb siker elérését.

„Úgy látszik ez az év már csak ilyen, valaminek mindig közbe kell szólnia, de szerencsére most csak a többször is eleredő eső tolt ki a versenyzőnkkel. Zolinak abszolút nem kedveztek az időjárási körülmények, a 6-os időről és a rekorddöntésről már reggel le kellett mondani. A kategória győzelem így is sikerült, de a többi még várat magára. Őszintén remélem, hogy már nem sokáig” – jelentette ki Biel Richárd.