Kohári Zoltán először próbálja ki versenykörülmények között a Predátort (drag)

Ismét Kiskunlacházán száguldanak majd a sebesség szerelmesei május 14-15-én, ahol a Drag Országos Bajnokság második fordulóján belül rendezik meg a Poco Loco Gyorsulási versenyt

 

Kohári Zoltán először próbálja ki versenykörülmények között a Predátort

Ismét a legendás kiskunlacházi betonon találkoznak egymással a száguldás szerelmesei, hiszen itt rendezik a hétvégén a 2016-os Drag Országos Bajnokság második fordulóját, a Poco Loco Gyorsulási versenyt, melyen litván, osztrák, szlovák és cseh versenyzők is rajthoz állnak. Nem hiányozhat a versenyről Kohári Zoltán sem, aki a Nagy Futam után most próbálhatja majd ki először versenykörülmények között új szörnyetegét, a Predátort. A Tomracing Motorsport versenyzője úgy véli, a puding próbája az evés, a Ragadozó most bebizonyíthatja, mire is képes éles helyzetben.

 

A hétvégén ismét felbőgnek a motorok Kiskunlacházán, és a Drag Országos Bajnokság második fordulójában újfent csikoroghatnak a kerekek, füstölhetnek a gumik. Kemény nemzetközi mezőny áll majd rajthoz a legjobb magyarokon kívül a Poco Loco Gyorsulási versenyen, hiszen Litvániából, Csehországból, Ausztriából és Szlovákiából is várnak versenyzőket. Természetesen ott lesz az indulók között Kohári Zoltán is: a Tomracing Motorsport versenyzője a Nagy Futamon már megmutatta magát és új szörnyetegét, a Predátort a nagyközönségnek, ám versenykörülmények között csak most fog debütálni a félelmetes Ragadozó. Zoli bevallottan az abszolút bajnoki címért száll harcba idén itthon, ám úgy érzi, folyamatosan fog odalépni a gázra, és az autó képességeiről fokozatosan győződhet majd meg mindenki a hétvégén. Ha minden tényező összeáll, akár egy remek időt is autózhat a legendás pályán.

 

„A Nagy Futamon hosszú hónapok kemény munkája után végre kipróbálhattam a Predátort, bár a belváros nem versenypálya volt, és kizárólag csak egyes fokozatban használhattam, de a srácok összerakták és működött. A puding próbája azonban az evés, ami számunkra ezen a hétvégén következik be. Valódi terhelés mellett, éles szituációban is meglátjuk, mit tud ez a Ragadozó. Tesztként fogjuk fel ezt a versenyt, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnénk ott lenni a mezőny elejében. Hogy milyen időeredményt tudunk elérni a negyed mérföldes távon, egyelőre még nem lehet megmondani, de ahhoz, hogy elégedettek legyünk a verseny végén, kell egy jó pálya, ami a szervezők gondos munkájának köszönhetően biztosan adva lesz. De elengedhetetlen továbbá, hogy az autó egyenes futásával ne legyen probléma, ami most ki fog derülni. És hát van egy harmadik tényező, amiért maximum fohászkodni tudunk, és ez a nap melege”– mondta a többszörös magyar bajnok Kohári Zoltán.

A Tomracing Motorsport csapatvezetője úgy véli, akár már ezen a hétvégén eredményre vezethet az a rengeteg munka, amit Zoli és csapata az új autóba fektetett.

„Nagyon örülünk, hogy Budapest szívében, az Erzsébet hídon már bemutatkozott Zoli új versenygépe, a Predátor, de tudjuk, hogy az igazi megmérettetések csak most következnek. A versenypályán kell helyt állnia, amiről végre a hétvégén valós képet kaphatunk. Bízunk abban, hogy az a rengeteg befektetett munka gyümölcse beérik, és nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is komoly eredményeket fog tudni elérni”– fogalmazott Biel Richárd.

Kohári Zoltán és a Predátor Nagy Futamáról ide kattintva egy videót is megtekinthetnek.