Kiss Pál Tamás: „Mindig jó érzés ilyen felszabadultan versenyezni”

Kiss Pál Tamás nincs hozzászokva az egyenkénti indításhoz.  Formulaautó-versenyzőként ahhoz van szokva, hogy aki elsőként ér be a  célba, az nyeri a versenyt. Ezt a Szilveszter Ralin is sikerült  teljesítenie, igaz, ezúttal könnyű dolga volt: előfutóként mindig ő  indult elsőként!
Tamás a RallyCafé magazin felkérésének eleget téve vett részt a hétvégi  Szilveszter Ralin, amelyen a „RALLYcafé All Stars a gyermekekért, az  E85 együttműködésével” jótékonysági program zöld színű Mitsubishi WRC  Replicáját vezette előfutóként. A szurkolók által összegyűjtött  adományok az MRE Bethesda Gyermekkórház számára lettek továbbítva, és  ezúton is köszöni a csapat a nagylelkű felajánlásokat.
Tamás tehát újra a Hungaroringen csapatta, ám ezúttal nem az AutoGP-s  versenygépet terelgette, hanem egy Mitsubishi raliautót, amiben az is  újdonság volt számára, hogy más is ült mellette – Csernoviczki Éva  olimpiai bronzérmes cselgáncsozó diktálta neki az itinert. A pilóta és  navigátora is élvezte a számukra abszolút tét nélküli versenyt, sok volt  a néző, az adományok pedig gyűltek, azaz elérte célját a hétvége.

 

„Jól éreztem magam, nagyon tetszett a verseny. Jó volt a társaság,  rengeteg néző volt kint, és mindig jó érzés ilyen környezetben és ilyen  felszabadultan versenyezni. Bár előfutóként indultam, de nekem egy külön  lapra mindig felírták az időmet, és jó volt látni, hogy a végére  egészen belelendültem. Élveztem a vezetést, és a menések közti idők is  nagyon jó hangulatban teltek, hiszen bátyám (Ifj. Kiss László) is indult  a versenyen, akivel utoljára még nagyon-nagyon régen, gokartban  versenyeztem együtt. Ami magát a versenyt illeti, nem volt egyszerű  dolgom, mert a hat előfutó közül is mindig én mentem elsőként, vagyis  minden gyorson én voltam a legelső autó a pályán. Én takarítottam, és a  vasárnap reggeli szakasz például kifejezetten trükkös és kemény volt a  köd és a sötétség miatt. Összességében fárasztó, de jó hangulatú verseny  volt ez, nem bántam meg, hogy igent mondtam erre a m

egtisztelő  felkérésre” – mondta el Kiss Pál Tamás, aki egyedül azt sajnálja, hogy hazaérve egy rossz hír fogadta.

„Elég fáradt voltam, amikor hazaértem, és akkor olvastam, hogy mi  történt (Michael) Schumacherrel. Először el se akartam hinni, de amikor  már több helyen is olvastam, akkor kénytelen voltam belátni, hogy sajnos  igaz a hír. Mielőbbi felépülést kívánok neki, Ti pedig vigyázzatok  magatokra, boldog új évet mindenkinek!” – tette hozzá a miskolci pilóta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*