Király Viktor: Budapest az Otthonom

A Class Kultúra vendége a Budapest-Bronx-Long Island tengelyen mozgó Király Viktor volt. A népszerű énekes Szani Rolandnak mesélt a Class FM stúdiójában az Amerikában töltött évekről, új daláról, közelgő albumáról és jövőbeli terveiről.

A leghallgatottabb rádió műsorvezetője, Szani Roland hétről hétre az ország közismert előadóit és művészeit kérdezi a Class FM mikrofonjánál ülve, ezúttal Király Viktor volt a Class Kultúra vendége. Király Viktor hazánk egyik legtehetségesebb és legsikeresebb énekese. 2008-ban az „Év Hangja” lett és olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a „Running Out Of Time”, a „Fire” vagy a „Solo”. Új dala a „Work” a Class FM slágerlistáján hétről-hétre előkelőbb pozíciót foglal el.

 szani_roland_kiraly_viktor

Király Viktor a műsor elején az Amerikában töltött évekről, gyerekkoráról, és az első Magyarországi élményekről mesélt: „Nagyon fiatalon jöttem Budapestre, először csak nyaralni voltunk itt a szüleimmel, de a táborokban sikerült több barátot is szerezni, akik mindent elmeséltek a magyar szokásokról a túrórúditól kezdve a Trabantig mindent ismertem. Számomra Budapest volt Európa, hiszen én csak egy amerikai kertvárosban éltem, menő volt, hogy az óceán másik felén vakációzhattam.”- mesélte Viktor.

A népszerű énekes életében három meghatározó helyszín szerepel: Bronx, Long Island és Budapest. „Bronxban születettem, ez volt a kiindulópont, ugyan nem emlékszem mindenre, de a szüleim rengetet meséltek erről az időszakról. Később Long Island-en kötöttünk ki, egy tipikus amerikai kertvárosban, ahol sok barátot szereztem – velük a mai napig tartom a kapcsolatot. Úgy éltünk ott, mint a tipikus amerikai filmekben: bandáztam a srácokkal, sokat deszkáztam, állandóan kint voltunk a szabadban. Ezután Budapestre költözünk és minden megváltozott. Úgy érzem, ez a város az otthonom, az összes kamaszkori élményem ide köt, és nem utolsósorban itt kezdtem el zenével foglalkozni.” – emlékezett vissza.

 

Király Viktor legújabb slágere a Work címet viseli, és hetek óta szerepel a Class40 toplistáján: „A Work elsősorban arról szól, mennyire meg kell dolgozni a kapcsolatainkért. Először a páromnak, Beának mutattam meg ezt a dalt is: ő mindig megmondja őszintén, hogy melyik szerzeményem jó, és melyik rossz.” – árulta el az énekes, akinek idén jelenik meg új lemeze.

Mi volt Király Viktor első meghatározó élménye Magyarországon? Mi történt vele egy harlemi pizzériában? Milyen iskolákba járt? Ha lemaradtál, visszahallgathatod a Class Kultúrában, a ClassFM.hu Médiatár rovatában!