Világhírű művész képével lepték meg Király Viktort a Kolibri Art Stúdióban

A Kolibri Art Stúdió kiemelt eseményének keretén belül Király Viktor, énekes boldogan vette át a világhírű Los Angeles-i Retro-art sztárművész, SHAG (Josh Agle) – limitált, értékes művét. Az ismert előadó örömében énekelt is a vendégeknek.

A népszerű festőművész, SHAG ikonikus, különleges festménye került átadásra a budapesti, egyedülálló pop-art galériában Király Viktor előadóművésznek a galéria tulajdonosai által. A Los Angeles-i „Sunset Boulevardi Klubokról” készült limitált kiadványszámú *P/P 2/5 SHAG szerigráfia nyomatot kapta, hiszen maga az alkotóművész is örömmel nyugtázta Viktor tehetségét, miután megtekintette munkásságát a YouTube-on. Ez a 200-as sorozat teljesen elkelt az USA-ban évekkel ezelőtt.

– Tisztán emlékszem, hogy Amerikában ahol felléptem, már találkoztam Bernarddal. Nagyon kedves ember, és megtisztelő számomra, hogy egy értékes művet adtak át nekem az eddigi pályafutásomat látva. A galéria nagyon tetszik, szeretem ezt a modern stílust. Volt egy videoklipem, amely pop art stílusban játszódott. Nagyon közel áll a szívemhez ez a fajta irányzat, amelybe mindig is bele szerettem volna ásni magam, most el is kezdek ezzel kicsit foglalkozni. Azon gondolkodtam, hova teszem ezt a képet, mert nem tudtam, hogy ilyen nagy képpel térhetek haza. Van egy dzsungel hatású, színes festett falunk, oda stílusosan illene – mesélte Király Viktor.

– Érzek párhuzamot Bernard és az én életem között, nemcsak az amerikai élettapasztalat  és mentalitás miatt. Érdekes dolgot vettem észre: amikor Magyarországon vagyok, akkor amerikainak néznek, és amikor Amerikában vagyok, akkor én vagyok a magyar. Azért nehéz ez, mert már 22 éve Magyarországon élek, és ritkábban, háromévente járok vissza az Egyesült Államokba. Ha az ember sokat beszél magyarul, akkor hajlamos elfelejteni azt a jó ízes New York-i akcentust. Ugyanúgy mint az én életem, két nyelvű, új dalokkal állok elő hamarosan. Nagyon várom már, főként a magyar szerzeményeket, mert szerintem nagyon jól sikerültek – folytatta Viktor.

Bernard Barna Fekete, galéria vezetője és alapítója tárlatvezetésre hívta a résztvevőket. Az amerikai sztárművészektől érkezett 40 darabos új őszi kollekció rövid bemutatására és egyes alkotások humoros hátterének  rövid ismertetésére került sor (BRITTO-Miami, FAZZINO-New York, SHAG-Los Angeles). Az est folyamán bemutatták még két világhírű amerikai kortárs festő JAMES RIZZI – New York pop-art és FABIAN PEREZ – Los Angeles romantikus alkotásait, akik eddig nem voltak hazánkban elérhetőek az igényes lakás dekoráció művészet kedvelőinek.

Akusztikus gitáron közreműködött a rendezvény keretein belül Gál Gábor, zenész (Budapest Acoustic Band), továbbá különleges amerikai örökzöld dalokat adott elő Manuel Betancourt Camino, mexikói operaénekes.

– Bernard nagyon barátságos személy, sok ember veszi körül, jó a kisugárzása. A galéria csodálatos, színes, első benyomásra megtetszett. Nagyon érdekes ez a stílus, nem igazán ismertem korábban, de rögtön megkedveltem, tetszenek ezek a vidám, élénk képek, történetek, témák – mondta Manuel Betancourt Camino.

– Magyarország hangulatába első látogatásom során beleszerettem, és azt gondoltam már akkor, hogy itt szeretnék élni. Aztán az álmom valóra vált, hiszen találkoztam a feleségemmel, akivel azóta családot alapítottunk. Nagyon finomak a magyar ételek, hasonlítanak a mexikói ételekre, fűszeresek, csípősek. Két évente hazajárok Mexikóba, meglátogatom a családomat, szeretünk kiutazni a feleségemmel és a gyerekekkel – tette hozzá az operaénekes.

További információ: https://kolibriartstudioeu.com/