Király Lindát képek inspirálják

„Így érzem ÉN, így láttok Ti” címmel nyílt fotókiállítás a MOM Parkban. Farkas Vivien nehéz szociális helyzetben és állami gondozásban élő fiatalok gondolatait és érzéseit örökítette meg a képeken, a főszereplőkkel szoros együttműködésben. A KUL Alapítvány kiállítása Király Lindára is inspirálóan hatott, aki Király Viktorral vett részt a megnyitón. 

 

A képeket Farkas Vivien egy drámatáborban készítette a fiatalokról, ahol fotózást is tanított nekik. A szereplőkkel beszélgetve, mindenkit olyan környezetben és napszakban fotózott, amely a leginkább közel állt a gyerekekhez.

„Számomra a legmeghatározóbb pont az volt, ahogy azt láttam a fiatalok szinte szárnyaltak a fotózás után. Kincseket bíztak rám: megosztották velem félelmeiket, titkaikat és legnagyobb vágyaikat. Ezért is sikerülhetett két és fél nap alatt ilyen megható, egyben kifejező képsorozatot készíteni. Mindig arra törekszem, hogy meglássam a megbújó szépséget a világban, a gyerekekben rejlő gondolatokat pedig igazán nemes kihívás volt megmutatni” – mesélte Farkas Vivien, a képek készítője.

Király Linda számára inspiráló volt a kiállítás. Az énekesnő az élet történéseiből, egy-egy napközben elcsípett pillanatból merít ötletet dalszövegeihez, amelyek legtöbbször éjszaka állnak össze a fejében. A fotózás iránt is érdeklődő Lindát az egyedi koncepció ragadta magával leginkább.

„Gyönyörűen kivitelezett, elgondolkodtató képeket láttam, amelyek mögött élettörténetek rejlenek. Iszonyatosan inspiráló ez a kiállítás. Amatőr szinten én is fotózok, mindig nálam van a gépem és igyekszem megörökíteni mindent, ami ihletet ad. Ahogy nézegettem a képeket egyből elkezdtek szövegötletek is kavarogni a fejemben. Egyébként legtöbbször éjszaka állnak össze a gondolatok, dalrészletek, ezért is tartok egy diktafont az ágyam mellett”– mesélte az énekesnő, aki szerint a MOM Parkban megrendezett kiállítás azért is fontos, mert megmutatja, mennyire eltérhet a saját és környezetünk véleménye önmagunkról.

Ezzel Király Viktor is egyetért, aki szerint nagyon fontos, hogy mindenki mellett legyenek olyan személyek, akik visszahúznak a földre, ha kell.

„Nagyon érdekes, hogy mennyire másképp látják a bennünk zajló dolgokat a kívülállók. Egyszer én is kipróbálnék egy ilyen fotózást, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen környezetbe helyezne engem a fotós” – kezdte az énekes, aki szerencsésnek vallja magát, hogy mindig voltak körülötte olyan emberek, akik tükröt tartottak neki, és ha kellett, visszahúzták a földre. „Sok fiatalnak egyedül, támogató környezet nélkül kell megküzdenie a problémáival, félelmeivel, ezért is próbálok ott segíteni, ahol tudok, és ezért is tartom ennyire nagyra a különböző, KUL Alapítványhoz hasonló szervezetek munkáját” – mondta el Viktor a megnyitón.

A kiállítás augusztus 31-ig tekinthető meg a MOM Parkban. A közel egy hónap alatt, a látogatók adományaikkal is támogathatják a KUL Alapítvány munkáját.