Két újabb arany az ifiknél 500 méteren

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzérem lett ifjúsági versenyzőink mérlege 500 méteren a poznani ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon, amelyen U23-as női négyesünk még egy bronzérmet szerzett a magyar csapatnak.

A győri lányok megmutatták Európának, hogy ki az úr(nő) a háznál, Takács Tamara és Czéllai-Vörös Zsófia párosa kiváló versenyzéssel nyerte meg a K-2 500 méter döntőjét, vagyis a sok-sok kiváló felnőtt párosvariációnknak egyértelműen itt a minőségi utánpótlása.

Ahogy férfi kajakban is kiemelkedő tudású versenyzőket tudunk csatasorba állítani, Janza Richárd 1000 méteres aranyérme után most Szabolcsi Bence nyert 500-on, sőt Koós Norman és Szeiler Máté párosa is a dobogóra tudott állni – ők a harmadik helyen zártak Poznanban.

Ezúttal kenu párosunk is a legjobbak között végzett, Horváth Máté Sebestyén és Duró József kettőse ezüstérmet vehetett át.

Vasárnap reggel U23-as női négyesünk is letudta 500 méteres döntőjét: a Horváth Noémi, Hagymási Anita, Farkasdi Ramóna, Bodonyi Dóra alkotta csapathajó a harmadik lett.

szabolcsi_bence_ifi_rangsorolo_2013_320

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*