Kelemen Balázs új ellenfelet kapott

Kelemen Balázs új ellenfelet kapott, a tanzániai Karama Nyilawila ugyanis vízumproblémák miatt kénytelen volt lemondani a WBO nemzetközi övéért vívandó címmérkőzést a Ferobox Event kecskeméti profi boksz gáláján.

Megijedni nem kell, mivel a menedzsment rövid időn belül megoldotta ezt a feladatot is, és  talált ellenfelet, aki nem más mint Said Mbelwa.

Mivel Mbelwa hazája bajnoki címéért lépett volna szorítóba május 25-én, így a 12 menet helyett 10 menetre lesz tervezve a WBO nemzetközi bajnoki címmérkőzés, amelyet a világszövetség csak extrém esetekben engedélyez.

Köszönhetően Kovács Istvánnak és Rácz Felix közbenjárásának Paco Valcarcel a WBO elnöke is igent mondott az ellenfélre. Tehát a magyar ökölvívó harcba szállhat a címért, ráadásul egy ugyancsak afrikai ökölvívó ellen  A fiatal, 24 éves bokszoló már 18 évesen profinak állt és már 32 mérkőzésen van túl. Mérlege 22 győzelem, ebből 15 KO és 10 vereség.

Kelemen Balázs ellenfele változott, viszont remélhetőleg a többi magyar ökölvívó ellenfele már nem fog.

A Ferobox Event második nagyszabású gáláját május 18-án rendezik Kecskeméten és Kelemenen kívül Bedák Zsolt, valamint Kovács ’Vipera’ Attila is külföldi bokszoló ellen lép a szorítóba. Az eseményt ismét élőben közvetíti a Sport 1 Televízió, az adás 20:45-kor kezdődik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*