Kedden jön a Banshee második évada az HBO-ra

Nagy meglepetést keltett a szakma és a közönség körében, amikor Alan Ball, a True Blood – Inni és élni hagyni című horrorsorozat atyja kiszállt a sikerszériából. A forgatókönyvíró-producer az új „gyermeke”, a Banshee kedvéért tette mindezt, amelyet a Cinemax mozicsatorna számára készített. A döntése bejött, miközben az HBO mozicsatornán a második évad epizódjai peregnek, már zöld utat kapott a harmadik is.

Fotó: http://www.hbo.hu

A történet az isten háta mögötti kisvárosban játszódik. Különös népek lakják, az amisok a konzervatív keresztény közösség tagjai, akik nem használnak modern eszközöket, kivétel, ha valakit el kell tenni láb alól. A kisvárosban ugyanis fölöttébb mocskos és mozgalmas események zajlanak. Ráadásul minden felgyorsult, amikor feltűnt a színen Lucas Hood. Az egykori fegyenc eredetileg a volt szerelmét akarta megkeresni, mígnem a körülmények összejátszása után fölvette Banshee új seriffjének személyazonosságát, és a törvény embere lett. A helyzet már a kezdet kezdetétől problematikus volt, hiszen a nő azóta újra férjhez ment, ráadásul Hood összetűzésbe keveredett a kisváros kiskirályával. Ugyanakkor az sem tántorította el céljától, hogy a múltjából felbukkanó rosszfiúk is vadásznak rá. Az új szezonban újabb erőszakos események borzolják a kedélyeket, fokozódik a feszültség a helyi kiskirály, Kai Proctor és a kinaho indiánok főnöke között, valamint nem kis meglepetésre felbukkan a színen Hood mihaszna fia is.

Kegyetlen akciók, brutális erőszak és szexualitás jellemzi Alan Ball sorozatát, de igazából ez csak azokat lepi meg, akik lemaradtak a True Bloodról. Lucas Hood szerepében Anthony Starr remekel, a látszólag nyugodt külső alatt félelmetes energiabomba lapul. A 39 éves, új-zélandi születésű színész végre bebizonyította, hogy többre hivatott, mint az eddigi másodhegedűs szerepek.

A Banshee második évada szeptember 23-án, kedden 22:30-kor debütál az HBO-n.