Karnyújtásnyira volt a haláltól Besenyei Péter

Nem szívesen beszél élete legborzasztóbb tragédiájáról Besenyei Péter, a SportKlub kamerái előtt azonban felelevenítette azt a napot, amikor repülőgép szerencsétlenségben elhunytak a sporttársai, példaképei, barátai. A Dodzsem 52 adásából az is kiderült: majdnem ő is azon a gépen ült, és a szomorú eset után jó ideg a repülőtér közelébe se ment.

 BesenyeiPeter

Mai napig kínzóan fájó emlék Besenyei Péter számára az a nap, amikor a Hármashatár-hegynek csapódott az akkori műrepülő keret férfi tagjait szállító repülőgép. Mindenki odaveszett. A gépre egyedül csak Besenyeit nem engedték felszállni, és bár a magyar sportrepülés legsúlyosabb katasztrófája harminc éve történt, műrepülő pilótánk – érthető módon – lelkileg csak nagyon nehezen tud túllépni kilenc társa értelmetlen halálán. „Ha egy pilótával a saját hibájából történik baleset, azt nehezen ugyan, de meg lehet emészteni. Benne van a pakliban. De amikor ennyi kiváló ember hal meg, ráadásul önhibájukon kívül, az feldolgozhatatlan. Egyszerre ment el mindenki, aki barátom, sporttársam, példaképem volt” – mesélte elcsukló hangon a Dodzsem 52 kamerái előtt Besenyei, aki az eset után négy hónapig a repülőtér közelébe se ment.

A sportikon 15 éves kora óta szeli a fellegeket, több mint 8000 repült órát tudhat már maga mögött, és szerencsés embernek tartja magát, hogy a műrepüléssel gyermekkori álmát válthatta valóra.

Besenyei Péterrel kapcsolatban mindig slágertéma a Red Bull Air Race – a műsorvezető, Kovács „Koko” István természetesen rá is kérdezett erre, ám Besenyei csak sejtelemes utalásokat tett a légi parádé 2014-es újrastartolásáról. „Az elmúlt heteket egy szlovéniai edzőtáborban töltöttem, azt megelőzően pedig új, magasabb kapukat teszteltem – ezek mind-mind arra utalhatnak, hogy ismét lesz Air Race.”

 

Dodzsem 52 a SportKlubon, egész nyáron, minden hétköznap este!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*