Karibi hangulatú tejmentes finomság Valentin-napra

Közeleg a Valentin-nap, a szerelmesek egyik legszebb ünnepe. Sokan ilyenkor egyedi finomsággal kedveskednek párjuknak. Szerencsére, ma már a tejmentesen táplálkozók is könnyedén becsempészhetik az otthonukba Közép-Amerika hangulatát, erre nyújt kiváló lehetőséget a ToTu-s „Karibi álom” sütemény receptje, amit tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek és paleosok is bátran fogyaszthatnak.

– Néha minket is meglep, hogy kedves vásárlóink milyen csodákat képesek készíteni tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőinkből, azaz a ToTu-ból. Gyakran ők inspirálnak minket új termékötletekre, fejlesztésekre. Azonban ezúttal mi szeretnénk Valentin-nap alkalmából mindenkit meglepni egy egészséges és tejmentes finomság receptjével. Szerintem február közepén mindenkire ráfér egy kis karibi hangulat – mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékek gyártója és forgalmazója részéről.

A ToTu termékeket egyébként aki még nem ismerné, megkóstolhatja február utolsó hétvégéjén Budapesten, a MentesFeszten is.

A ToTu-s „Karibi álom” receptje:

Hozzávalók:

a zseléhez:

10 dkg 100%-os mangópüré

10 dkg cukormentes sárgabarack lekvár

5 aszalt sárgabarack

2 dkg eritrit

4 gramm pektin

a piskótához:

5 tojásfehérje

5 dkg porrá őrölt eritritol (xilit vagy nyírfacukor)

10 dkg kókuszreszelék

a fehér réteghez:

30 dkg ToTu Rögös

5 dkg eritritol

1/2 citrom leve és reszelt héja

1 vaníliarúd kikapart magjai

4 lapzselatin (vagy 7 g por)

1,5 dl forró víz

a karibi krémhez:

1 banán

5 dkg 100%-os passiógyümölcs püré

5 dkg narancslé

2 dkg eritrit

35 dkg kókuszjoghurt

6 gramm zselatinpor

a csokis tetőhöz:

1 dl víz

6 dkg kókuszkrém (pl. Kara)

2 dkg kakaó

1 dkg eritrit

1 dkg méz

6 gramm zselatin

A zseléhez a mangópürét és a sárgabarack lekvárt forrásig hevítjük. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert pektint és az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot. Még 2 percig forrni hagyjuk. 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortakarikába töltjük. Dermesztjük. A kókuszos piskótához a tojásfehérjét majdnem kemény habbá verjük. A porrá őrölt cukrot hozzáadva keményre verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapíros lemezre 22 cm-es kört kenünk a masszából, majd 150 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kihűtjük. 20 cm-es kört vágunk ki a tésztából. Oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt 20 cm-es tortakarika aljába tesszük.

A fehér réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, félig belenyomjuk a megdermedt zselét, majd visszatesszük a hűtőbe. A karibi krémhez a passiógyümölcs pürét és a narancslét forrásig melegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint. Feloldjuk benne. Kihűtjük. Összeturmixoljuk a banánnal és az eritrittel. A kókuszjoghurtból kemény habot verünk. Két részletben a gyümölcspüréhez forgatjuk. Rátöltjük a tortára. Visszatesszük dermedni. A csokis tetőhöz a hozzávalókat a zselatin kivételével forrásig melegítjük. Még 4-5 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint. 31°C-ra hűtjük.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek