Karai Kristóf az Elit kategória győztese!

Karai Kristóf a hétvégén a Crossracing Cup bajnokság Dalečín-ben megrendezett soron következő futamán állt rajthoz, annak ellenére, hogy múlt heti balesetének a nyomait még a lelkén viseli.

Töretlen lelkesedés, hihetetlen akaraterő és rengeteg gyakorlás, mellyel útnak indult Kristóf, hogy megmérettesse magát a tökéletes, ám számára szokatlanul gyors, hatalmas ugrókkal tűzdelt pályán.

A szabadedzés kimondottan jól sikerült, Kristófon határozottan látszott a győzni akarás. Az időmérő edzésen Kristóf a harmadik időt futotta, olyan neves versenyzők előzték csak meg, akik több Európa bajnokságot megjártak már a pályafutásuk alatt, és akiktől Kristóf csak tanulhatott a futamok alatt.

Az első futamban nagyon jól sikerült elkapni a rajtot, így harmadikként fordult el az első kanyarban, megelőzve az előtte haladókat. Az első öt körben stabil motorozással tartotta ezt a pozícióját, egy másodperc lazítást sem hagyva az előtte lévő versenyzőnek. Hatalmas csatározások révén sikerült a második helyre kerülnie, amit a futam utolsó köréig tartani is tudott.

Talán a múlt heti baleset nyomai, vagy a rajtnál rá nehezedő nyomás miatt, de nagyon elfáradt Kristóf a futamon, így sajnos egy mély leugrónál hibázott, ami a pozíciójába került, ezért minden erejét összeszedve kellett folytatnia a versenyt a kockás zászló lengetéséig. Kristóf így a futam harmadik, kategóriája első helyét szerezte meg kimagasló motorozásával.

A második futamon, szintén jól sikerült a rajt, viszont a mögötte lévő versenyző valamilyen oknál fogva nekiment Kristófnak, aki megpördült quadjával, így egy másik versenyző is neki ütközött, aminek eredményeként Kristóf a quad alá esett. Lenyűgöző akaraterejének köszönhetően, felpattant, talpra állította a quadot, elhajlott kormányoszloppal és zúzódott ujjakkal tovább folytatta a versenyt és az elhaladó mezőny nyomába eredt. Hiába a lelkesedés, egy újabb sajnálatos baleset miatt, amit egy versenyző társa szenvedett el, a negyedik kör megtétele után leintették a versenyt, így Kristófnak kevés ideje maradt a felzárkózásra. A balszerencsék, és sérülései ellenére is sikerült a futam hatodik helyét, kategóriája második helyét megszereznie.

Összességében így a Profi kategória negyedik, Elit kategória első helyén végzett Kristóf.

Reméljük a rájuk nehezedő szerencsétlenségek, most már véget érnek, hiszen sűrű program elé néz Kristóf, mert májusban minden hétvégén a rajrácsra áll, hogy megmérettesse tudását.

Támogatóid? Legfőbb támogatóim a szüleim ezen belül Apukám ő a mindenes: edző, szerelő, stb. Ezen kívül: KARAI QUAD RACING. HELL KTM KECSKEMÉT, HOSCH, RC MEDIA, RC NEWS, KK MOTOMÉDIA, GSM TAKÁCS, TS GASTRO, KOKI VILL TECH, PV9, Barátok.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu