Juhász Csaba: Irány a Rebenland Rallye

Rebenland Rallye 2016.03.18-19. Juhász Csaba – Juhász István

Juhász Média Kft – Renault Megane RS

 Március 18-19-én Ausztriában kezdődik számodra a navigátorod Juhász Pistinek a 2016-os rally szezon.

 A Rebenland Rally-n ami a Mitropa Rally Cup első állomása, 16 gyors vár rátok és a Renault Megane RS-re.

Március közepén egy teszten vettél részt az autóval Kiskunlacházán. Miként értékeled, illetve a 2015-ös versenyévad óta milyen fejlesztések voltak kivitelezve?

– A fék és a motorerő terén nagy lett az előre lépés. Most már úgy megy a Megane, mint ahogyan szerintem ‎egy ilyen turbós autónak mennie kell. A fék is sokkal jobb, már csak az adagolhatóságán kell javítani.

Úgy érzem még a futóműben nagyon sok potenciál van. Ezzel még kell foglalkoznunk.

A 16 gyors két napra lesz felosztva köztetek és a többi 77 versenyzőpáros között. Miként tudsz felkészülni erre a versenyre? Mekkora előnyt jelenthet számodra a több év tapasztalata?

– Úgy gondolom, hogy most beérhet az a sok évi Mitropás versenyzés, amit 2012-től végig csináltunk. Ismerjük a pályákat, ez most egy ilyen autóval nagy előny lesz.

A Rebenland Rally pályái igen csak szűkek és ez által kihordásosak is. Milyen jellegű itinert kel írnotok, hogy “úton tudjátok tartani” a versenyautót?

– Szerencsére tudjuk használni az előző években írt itinereket. Persze biztos bele fogunk javítani, de ahhoz már hozzá szoktam hogy itt a szűk pályákon pontosan kell menni.

Első versenyetek az idén, eddig négy versenyző páros adta le a nevezését a kategóriátokban. Mi a célotok a versenyen?

 – Őszintén mondom, hogy fogalmam sincs, hogy mire számíthatunk. Mi is kíváncsiak vagyunk, hogy az autó mennyit fejlődött ehhez a mezőnyhöz képest.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu