Jövőre már a világ-, és Európa-bajnokságon is megmutatná magát a Tomracing Motorsport stuntridere

Kulman Miklós: „Sikerült fejlődnöm, dobogó a jutalmam”

Kulman Miklós: „Sikerült fejlődnöm, dobogó a jutalmam”

Szinte maradéktalanul elégedett Kulman Miklós, a Tomracing Motorsport stuntridere az idei szezonban nyújtott teljesítményével és a magyar bajnokságban elért összetettbeli harmadik helyével. Mint elárulta, már elkezdett dolgozni a jövőre bemutatandó új trükkökön, és abban bízik, hogy 2016-ban képes lesz előrébb lépni. Kulman Miklós úgy döntött, amennyiben az anyagi háttere lehetővé teszi, a hazai bajnokságon kívül a világ-, és Európa-bajnokságon is megméretné magát.

 

Összetettben sikerült megőrizned a harmadik helyed a magyar bajnokságban. Elégedett vagy ezzel?

Maximálisan úgy érzem, hogy ez minden szempontból egy sikeres év volt. A mezőny évről évre jobb lesz, többet kellett nyújtanom idén ahhoz, hogy felérjek a dobogóra. Sikerült fejlődnöm, és ennek az összetettbeli harmadik hely lett a jutalma. Szerencsére a motorral nem volt probléma, ahogy a fordulókban nyújtott jó teljesítményemet is folyamatosan tudtam versenyről versenyre hozni.  Sikerült előrelépned az előző szezonhoz képest?

Az év elején elsajátított trükköket a szezon során mindig be tudtam mutatni. Azt mondhatom, hogy egy kicsit már rutint is csináltam ezekből a végére. Ahhoz, hogy a következő szezonban előrébb tudjak lépni, elengedhetetlen, hogy új gyakorlatokat sajátítsak el, amiknek a begyakorlását már el is kezdtem. Ez reálisan két trükköt jelent, mivel ezeket úgy kell tudnom, hogy álmomból felkelve is meg tudjam csinálni. Mindenesetre a márciusi első fordulóban a közönség ezeket már egészen biztosan látni fogja.

 

Lehet már most tudni valamit ezekről az új trükkökről?

Jövőre két olyan trükkel készülök, amit az itthoni mezőnyből senki, sőt talán még világszinten is csak páran tudnak. Ezekre azért van szükség, mert a pontozóbíróktól így kapom a legtöbb pontot, és akár egy-két helyet is érhet egy-egy ilyen gyakorlat.

Miként készülsz a 2016-os szezonra?

A felkészülési időszakban heti háromszor minimum kimegyek és készülök a következő idényre, de van, hogy ötször-hatszor is. Szerencsére viszonylag jó idő van, így ameddig nem esik le a hó és nem érjük el a nulla Celsius fokot, addig tudok edzeni. Bízom abban, hogy enyhe telünk lesz, és tudok folyamatosan készülni.   

Milyen fejlesztéseket tervezel a motoron?

A hűtésen fogunk egy kicsit dolgozni, mert a nyári hőségben volt ezzel némi problémánk. De ezen kívül nincs más dolgunk a motorral.

Maradsz-e csak a hazai mezőnyben, vagy kilépsz a nemzetközi porondra?

Jövőre a teljes magyar bajnoki szezon mellett tervben van a Stunt világbajnokság és Európa-bajnokság is. Én szeretnék részt venni mindkettőn, de ezek kizárólag az anyagiakon fognak múlni.