Jól éreztük magunkat, az autó is jól muzsikált

International Baranya Kupa 2016.08.12-14. Kuncz Dezső – ifj. Kuncz dezső Lada VFTS – Márton Média Kft.

Interjú Kuncz Dezső autóversenyzővel az International Baranya Kupa után, amit a fia navigálása alatt teljesített.

Szabó Laci helyett kellett beugornod az International Baranya Kupára fiad navigálásával.

Mesélnél a portál olvasóknak, hogy miként is sikerült a verseny, hisz huszonöt éve ültél utoljára hátsókerekes autóban? – Jól sikerült én úgy érzem, hogy ahhoz képest amilyen elvárások voltak. Nem is azért mentünk oda hogy bármit is mutassunk. 25 éve vezettem ilyen autót utoljára, meg is dolgoztatott rendesen, hisz nincs benne szervo egyáltalán. Árpádtetőn annyit dolgoztam a kormánnyal hogy a Hondával egy verseny alatt sem. Jól éreztük magunkat, az autó jól muzsikált. A szervizesek is profi munkát végeztek.

Miként sikerült a tesztetek? – Az vicces volt. Ott volt csiszi csuszi, voltunk mindenütt a pályán fű széltől, fű szélig. Próbálgattam az autó határait, persze épp ésszel. Nem akartam összetörni az autót.  Kellet hogy menjek vele, nem szerettem volna úgy elrajtolni, hogy egy métert sem mentem vele.

Mit szólsz a prológon kint lévő rengeteg emberhez? – Ez megszokott komlón. Markó Tibi mindig csinál olyan rendezvényt, hogy a nézőknek legyen mit nézni. Nem volt újdonság, itt rengetegen vannak mindig.

Szombaton a prológ után a Camping – Árpádtető gyors következett. Végig találtatok rajta? – Végig találtunk egyedül a gilicei elágban volt egy megforgásunk, ahol a nézők segítettek bennünket az útra, amit köszönünk is nekik.

Vasárnap már hat gyors teljesítése volt a célotok, Hogy sikerült? – Jó volt minden szerintem. Magunkhoz képest minden rendben volt. A verseny végére már a kezem nagyon elfáradt a szervo nélküliség miatt. Az Árpádtető ami elég lobogós volt is tetszett. A hetvehelyi-nél vigyázni kellet, ahogy elrajtolunk pár kanyar után elég rossz volt a pálya talaja, amit Markó Tibi biztos orvosolni fog a későbbiekben, mert lassan ott nem lehet lesz versenyt rendezni.

Miként vizsgázott a fiad melletted? – Nem újdonság már nekem, hogy Dezső mellettem ül. 2012-ben diktálta az itinert először mellettem. Egyszer sem hibázott a két nap alatt. Azért is viszem magammal, hadd tanuljon egy kicsit. Sokat mentünk ötödik tiltáson és a Szabó Laci mondta, hogy a rövid váltó van rajta, 155 km/h volt a végsebességünk. Hamar ledadogott sajna, de a sikeres célba érkezés volt a cél.

Sikerült karcmentesen célba érnetek? – Igen, hála istennek. Át tudtam adni úgy a fiúknak az autót ahogy kaptam. Semmilyen olyan rizikót nem vállaltam be amivel le eshettünk volna az útról. A teszten kiderült hogy nagyon erős autót kaptam. Nagyon érzékeny a VFTS a gázpedál kezelésre ezért  oda kellett figyelnem rá. Elmondhatom hogy VFTS-t is vezettem.

Köszönöm Lacinak ezt a lehetőséget, hogy megbízott bennem, hogy ide adta az autót. Örülök hogy rám gondolt hogy és célba tudtunk érni karcmentesen vele. Innen kívánunk a fiammal neki mielőbbi jobbulást a műtét után, és visszatérést a bal1-be.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu