Jobbak, mint a nagyok! Az ének iskolája srácai lesöprik a felnőtteket

A TV2 új tehetségkutató műsora, Az ének iskolája címet viselő show,  amelyben gyerekek mutatják meg tudásukat a nagyvilágnak, szombatonként  látható a csatorna programjában. Mondhatnánk, hogy ügyesek, persze, és  kis időre sztárrá válhatnak, aminek biztosan örülnek, de talán inkább  mégiscsak az iskolapadban a helyük… A hétvégén bemutatkozott kis  lurkók azonban nagy meglepetést okoztak nekünk, jócskán lemosták a már  megszokott színvonalon (alul) teljesítő tehetségkutatók jelentkezőit.  Nemcsak tehetségesek, hanem színpadra termettek, csibészek, lelkesek, és ami talán még fontosabb: alázatosan dolgoznak azért, hogy jobbak  legyenek! Nem lenne hely most mindenkit felsorolni és ismertetni, ezért  úgy gondoltuk, górcső alá vesszük a kis srácokat – azért őket, mert a  kislányok általában cserfesebbek, szívesebben mutogatják magukat akár a  kamerák előtt is, a fiúkról azonban ez ritkán mondható el.

Kezdjük szépen sorjában Az ének iskolájának újdonsült tanulóival. Hamar  Barni, a “mini ByeAlex” fantasztkusan tehetséges kisfiú. Legfőbb vágya, hogy rocksztár legyen, tanára, Hajós András szerint már most is nagyon  ügyesen gitározik, kíséri magát, így aztán már nem sok választja el a  világot jelentő igazi deszkáktól. Szombaton a Kedvesem című dalt adta  elő, amelyet ByeAlextől hallhatunk csütörtökön az Eurovíziós  Dalfesztivál elődöntőjében. Be kell, hogy valljuk, több élet volt a kis  Barni produkciójában, mint az eredeti nótában, ráadásul még talán  tisztábbra is sikerültek a hangok. Van önbizalma, és ez nem is árt, mert érdemes folytatnia a zenélést, és a színpadhoz nem árt a kurázsi. Következő diákunk Szandi egyik tanítványa, Venczli Alex, a 13 éves,  lassan kamaszkorba lépő ifjú énekes. Már most látszik, hogy nagy sármőr  lesz Alexből, ennek még Szulák Andrea is hangot adott: “veszélyben  vannak a csajok!”. Az előadó igazi mini rocker, SP egyik dalát adta elő, aki még azt is elárulta fiatal kollégájának, hogyan válthat igazi  tinisztárrá. Csak így tovább Alex, jó úton haladsz, hogy érted is  megőrüljenek a csajok!

szandi

Szandi

Király Viktor, a műsor negyedik tanára sem maradt szombat este új  tanítvány nélkül, az RTL Klub képernyőjéről, a Csillag Születik  showjából már ismerős arc tűnt fel Az ének iskolájában: Rubay Laci. Egy  igazi kis box bajnok, aki az éneklésben is tehetséges, nagyon szerethető figura, aki keményebbnek akar tűnni, mint ami – a “zord” külső nagyon  érző szívet takar. Cserháti Zsuzsa Elfelejtett dal című számát adta elő, és remekül teljesítette a kihívást. Lacikának nagyon kellemes hangszíne van, igaz, helyenként még kicsit túlhajlítgat, de ez csiszolható – tanára szerint is -, és talán személyében a következő Gáspár Laci-szintű kiváló énekest köszönthetjük, csak éppen fiatalabb kiadásban. Mindent összevetve: nagyon jól teljesítettek a fiatalok, annak ellenére, hogy az angol nyelv némelyiküknek fejtörést okozott. Talán nem baj, ha  ilyen fiatalon inkább magyarul dalolnak, és az is praktikus módszer,  hogy elemzik a szövegeket tanáraikkal, hiszen sokszor nem könnyű a sorok mögé látni és így talán magukat is könnyebben mögé teszik a számoknak.  Azért az felmerült bennünk, hogy jó-e, ha 13 év körüli fiúk (és lányok)  mély érzelmekről, szerelemről és szerelmi bánatról énekelnek? Hiszen  életkorukból adódóan még nem élhettek át annyi mindent, mint a dalok  szerzői, így viszont az átadás, tolmácsolás sem teljesen zökkenőmentes a közönség felé. Ennek ellenére várjuk a következő produkciókat, jövő héten ugyanis duettekkel készülnek a nebulók!

Király Viktor

Király Viktor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*