Jean-Paul Gombeaud: „Csodálatos tájakon világklasszis versenyzők”

A Nemzetközi Motorsport Szövetség megfigyelője szerint nagyon komoly mezőny gyűlt össze a tizedik HunGarian Baja.

Amíg a versenyzők a különböző szakaszokon küzdenek egymással és a körülményekkel Pápán és környékén zajló jubileumi, tizedik HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamon, addig a versenyirodán a nemzetközi megfigyelők elégedetten nyilatkoznak a magyar verseny színvonaláról. A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) megfigyelője, Jean-Paul Gombeaud úgy véli, nagyon jó színvonalú viadal vált a HunGarian Bajából.

Úgy tűnik, az idei, jubileumi, tizedik HunGarian Baja FIM Világkupa futama nemcsak a versenyzők, a nézők tiszteletét, elismerését vívta ki, hanem a különböző, a viadalra akkreditált nemzetközi tisztségviselőkét is. A FIM enduro és terep-rally szakágának főtitkára, Jean-Paul Gombeaud – aki a versenyen a nemzetközi szövetség megfigyelője – szerint a szervezők jó munkát végeztek.

„Bevallom őszintén, abszolút nem számítottam arra, hogy ilyen csodálatos helyen rendezik meg a jubileumi HunGarian Baját. Az ország földrajzi elhelyezkedése miatt ráadásul a környező országok összes nagyágyúja megtalálható a mezőnyben, és hatalmas dolognak tartom, hogy ha csak szerelőként is, de itt van az idei motoros Világkupában többször is rajthoz állt, összesen tizenegy Dakar-győzelemmel rendelkező Stephane Peterhansel, aki a sportág ikonja. A szervezés jó, fantasztikus nagy nevek találhatóak a mezőny valamennyi szakágában, és az is a magas színvonalat jelzi, hogy Dél-Amerikából is több versenyző itt van az indulók között. Én sosem adok egy-egy versenynek osztályzatot, mert azt vallom, mindig van feljebb és feljebb, de annyit elárulhatok, több olyan dolog van, amire megadnám a maximumot egy tízes skálán” – fogalmazott Jean-Paul Gombeaud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*