Evés közben megjött a Molnár-házaspár étvágya, rámennek a bajnoki címre

Több mint tíz Dakar-menő is indul a jövő hétvégén, már 17. alkalommal megrendezendő HunGarian Baján

 

Evés közben megjött a Molnár-házaspár étvágya, rámennek a bajnoki címre

 

A világot sújtó Covid-járvány miatt egy év szünet után rendezik meg augusztus 6-tól 8-ig hazánk egyetlen terep-rallye Világkupa-viadalát, a HunGarian Baját. A színvonal rendkívül magas lesz, hiszen a népes mezőnyben több mint tízen már a Dakaron is bizonyították, hogy a mezőny elitjéhez tartoznak. A veszprémi lőtéren rendezett versenyen ott lesz a teljes magyar élmezőny, és a hazai bajnokság összetettjének második helyén álló Molnár Balázs, Molnár Gabriella kettős nem titkolja, mivel többször versenyeztek már a viadal helyszínén, így már-már felrémlik előttük, hogy 2021-ben bajnokok lehetnek.

Öt nap van még hátra, és egy esztendő kényszerszünet után ismét megrendezik a HunGarian Baját. A hazai Világkupa-viadalon – ami a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság következő viadala is egyben – pontosan száz jármű nevezését fogadták el a szervezők, így igencsak népes, 19 országból érkező mezőny vág majd neki az augusztus 6-tól 8-ig az összesen 612,5 kilométernek. Egy biztos, világsztárokban nem lesz hiány, ugyanis a pénteki rajtceremónián több mint tíz, a Dakaron is a legjobbak között végzett versenyzők is ott lesznek.

A hazai mezőnyből az idei összetett bajnokságban és a T4-es kategóriában is második Molnár Balázs és Molnár Gabriella ugyan először indul a HunGarian Baján, ám úgy érzik, mivel többször versenyeztek már a veszprémi lőtéren, ismerik a talajt és az egész területet, minden esélyük megvan arra, hogy megismételjék az első két magyar versenyen mutatott eredményüket. Ugyanis a legjobb magyarokként zárták a Riverside Baját, valamint a Baja Satu Marét, utóbbit ráadásul meg is nyerték.

„Nem titok, mi első bálozók vagyunk ezen a versenyen, így a Világkupára nem, csak a hazai mezőnyre figyelünk. Nem tudom, milyen lesz a megszokott 60-65 kilométeres szakaszok helyett 150 kilométeres szakaszt teljesíteni. Annak ellenére, hogy egy kis tartás van bennünk Gabival, tökéletesen felkészültünk a versenyre. Az egyébként nekünk kedvez majd, hogy etapok nem lesznek, hanem egy helyszínen rendezik az egész viadalt” – fogalmazott Molnár Balázs.

Navigátora, Molnár Gabriella hisz magukban és az elvégzett munkában, és egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy a magyar bajnoki mezőnyben sikerül dobogóra állniuk. Igaz, egyelőre csak a kategóriájukban, mert összetettben nagyon sűrű a mezőny.

„Az eddigi három versenyből kétszer mi voltunk a legjobb magyarok, ráadásul Szatmárnémetiben az abszolútot is meg tudtuk nyerni. Evés közben megjött az étvágyunk, és már-már az is megfordult a fejünkben, hogy idén bajnokok lehetünk. Persze reálisan nézve erre a T4-ben van elsősorban esélyünk, ahol mindössze négy pont a hátrányunk, míg az összetett bajnoki aranyra gondolni sem merünk, hiszen ahhoz Zapletalékat kéne legyőznünk” – jelentette ki Molnár Gabriella.

A szervezők elárulták, hogy a mezőny köves, murvás pályákra számítson, rengeteg ugratóval, gyönyörű környezetben, míg a nézők számára – akik ingyenesen léphetnek be a szervízparkba, vagy vehetnek részt a rajtceremónián és a díjátadón – nézői pontok lesznek kijelölve, amit a HunGarian Baja hivatalos honlapján és Facebook-oldalán adnak majd tájékoztatást a verseny kezdetéig.