Idén is Gyutai Adrián lett a NOS-program nagykövete

2015-Gyutai Adrián-NOS nagykövet4Újabb megtisztelő megkeresést kapott Gyutai Adrián. Az idén az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában induló paksi gyorsasági motorost ismételten felkérték a Nem Olimpiai Sportágak, a NOS-program nagyköveti tisztjére. A 24 éves versenyző boldogan vállalta a feladatot, miközben eddigi pályafutása legkeményebb fizikai és pszichikai felkészülését végzi, hogy minél sikeresebben szerepelhessen az olasz bajnokság National Trophy 600-as kategóriában.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonja előtt áll Gyutai Adrián, ugyanis a 24 éves paksi gyorsasági motoros idén a világ egyik legerősebb sorozatában, az olasz bajnokság (CIV) National Trophy 600 kategóriájában – ez a Superstock 600-as bajnoki sorozat – áll majd rajthoz. A Tomracing Motorsport Team versenyzője tavaly egy futam erejéig már belekóstolt az olasz versenyek légkörébe, és a legendás mugellói pályán – ahol életében először motorozott – végül a 10. rajtkockából indulva a 39 fős mezőnyben az öt pontot érő 11. helyen ért célba.

Adrián – aki jó eredménnyel már túl van félévi vizsgaidőszakán – ennek megfelelően eddigi pályafutásának legkeményebb alapozását végzi. A mentális felkészülését továbbra is Lénárt Ágota sportpszichológus irányítja, míg fizikailag éppen ezekben a hetekben kapja meg a legnagyobb terhelést: naponta 10 kilométert fut, edzőteremben időre végzi az erősítő gyakorlatokat, míg a kerékpározás mellett – 30-50 kilométer egy edzésadagja – hetente többször is krosszozik.

„A 2015-ös szezonra való felkészülésem remekül halad, és úgy érzem, mire eljön az első verseny időpontja, sikerül minden szinten csúcsformába lendülnöm. Nagyon hálás vagyok Lénárt Ágotának, aki rengeteget segít abban, hogy a versenyhétvégéken fejben is a maximumot tudjam majd nyújtani. A fizikai felkészülések mellett rengeteget krosszozom, ami megadja számomra az alapokat a márciusban kezdődő tesztprogramig. Idén új motorral vágok neki a szezonnak, éppen ezért a szezon előtti gyakorlásoknak nagyon fontos szerepük lesz. A tervek szerint márciusban kétszer is tesztelhetek több napon keresztül, hiszen amíg Rijekában összecsiszolódok az új versenygépemmel, addig a Misanóban rendezendő kötelező tesztnapokon már a finomhangoláson és a pálya minél jobb megismerésén lesz a fő hangsúly. Boldog vagyok, hogy egy ilyen kemény bajnokságban folytathatom tovább, nagy kihívás lesz számomra, és biztosan rengeteget fejlődhetek és tanulhatok. Célom, hogy egy-két éven belül abszolút felkészülten vághassak bele álmom teljesítésébe, a Supersport világbajnokságon való szereplésbe” – jelentette ki Gyutai Adrián.

A 24 éves paksi motoros ugyanakkor újabb megtisztelő megkeresést kapott, hiszen Hoffmann Pál, a Nem Olimpiai Sportágak (NOS) program projektvezetője arra kérte Adriánt, 2015-ben is legyen a NOS-program egyik nagykövete.

„A sportolanemzet.hu, a Nem Olimpiai Sportágak (NOS) Bajnokai szavazás szervezőjeként sportteljesítménye és emberi kvalitásai alapján kértük fel Adriánt, hogy tavaly év után ismételten legyen a NOS-program és a Bajnoki szavazás nagykövete. Abszolút alkalmasnak találtuk őt minden szempontból arra, hogy népszerűsítse a széles nyilvánosság számára a nem olimpiai sportágakat, és mint nagykövet, legyen az egyik arca a NOS Bajnokai szavazásnak” – árulta el Hoffmann Pál projektvezető.

Gyutai Adrián nagyon büszke arra, hogy idén őt is kiválasztották a nagyköveti feladatok elvégzésére, és úgy reméli, mind a sportpályákon, mind pedig a civil életben méltónak bizonyul e feladatra.

 „Nagyon örülök, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság nem olimpiai sportágakkal foglalkozó illetékesei ismét rám gondoltak a NOS-program nagykövetének kiválasztásakor. Természetesen örömmel vállalom el a feladatot, hiszen számomra is nagyon fontos, hogy a nem olimpiai sportágak és az ezeket űző sportolók is nagyobb figyelmet kapjanak, és ismertebbé, elismertebbé váljanak a magyar és a külföldi szurkolók, sportszeretők szemében” – fogalmazott Gyutai Adrián.